Tudorache cere mutarea sediului IGSU la Palatul Parlamentului

Data publicării:
casa poporului palatul parlamentului 5614099-Mediafax Foto-Ana Poenariu-2

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, o scrisoare în care cere sprijinul forului în demersurile MAI de a muta sediul IGSU în Palatul Parlamentului pe timpul lucrărilor de consolidare care vor începe în 2017 în imobilul unde activează în acest moment Inspectoratul, imobil cu risc seismic.

palatul parlamentului casa poporului - captura digi24

Dragoş Tudorache avertizează că MAI are un deficit de spaţii necesare funcţionării instituţiilor şi structurilor din subordine, în special în ceea ce priveşte Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), care funcţionează în acest moment într-o clădire încadrată la clasa a II-a de risc seismic, iar imobilul va intra într-un amplu proces de consolidare în anul 2017, potrivit news.ro

Tudorache scrie şi că în acest moment mai multe instituţii relevante în sistemul de urgenţă funcţionează în sedii diferite sau în imobile improprii, ceea ce creează "riscul neasigurării continuităţii măsurilor pentru creşterea rezilienţei autorităţilor".

"Structuri din cadrul IGSU îşi desfăşoară activitatea în alte locaţii decât sediul instituţiei, astfel încât devine stringentă necesitatea asigurării unor spaţii adecvate care să asigure funcţionarea în bune condiţii a IGSU", se arată în scrisoarea transmisă de Tudorache.

Ministrul afirmă că a fost identificat un imobil, de aproape 8.000 de metri pătraţi, parte a clădirii Palatului Parlamentului şi aflat în gestiunea Camerei Deputaţilor, în care poate funcţiona IGSU în perioada următoare. Tudorache cere sprijinul forului în demersul MAI de preluare a imobilului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri