Tunsoare nouă pentru o cauză nobilă. Zeci de femei au răspuns iniţiativei

Data publicării:
COAFOR ILUSTRATIE GETTY IMAGES 12.07

Iulia Ţinca a aflat întâmplător de această campanie. „Mă bucur că se poate bucura de părul meu şi un copil care chiar are nevoie de el. Mie îmi creşte oricum înapoi...”, a spus Iulia.

„Părul trebuie să fie spălat, uscat, împletit, prins cu elastic jos, prins cu elastic sus şi după aceea tăiat de sus, de la primul elastic şi se măsoară peste 17 centimetri”, a spus Liana Toma coordonatorul campaniei din Timişoara.

11 persoane au răspuns deja apelului campaniei numai în Timişoara. Mai mult, doamnele sunt tunse gratuit la salonul care s-a alăturat acestei iniţiative. „În primul rând pentru că iubesc copiii şi în al doilea rând pentru că noi oricum ne facem meseria cu drag şi nu e un efort deloc ceea ce facem noi. E un lucru constructiv, sper să se alăture cât mai multe tinere”, a spus Alina Mihalache proprietarul unui salon de coafură.

Toate codiţele împletite sunt trimise apoi Stelei Ghiriloiu din Galaţi. Ea ştie cât de mult înseamnă acest accesoriu pentru bolnavii de cancer care îşi pierd părul în urma şedinţelor de chimioterapie. „Sunt persoane care încep să plângă, depinde de starea psihică, starea fiecăruia”, a povestit Stela Chiriloiu.

Iniţiativa aparţine unei studente la Medicină din Iaşi, după o idee preluată de la o campanie asemănătoare din Marea Britanie. Odată realizate perucile vor fi dăruite copiilor bolnavi de cancer aflaţi în evidenţele spitalelor oncologice din România.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri