Turnul din Pisa, varianta prahoveană

Data publicării:
turn inclinat campina captura 16 10 2015

Problema a început încă din 1997, când a fost ridicată clădirea. Proiectul prevedea patru etaje, cu destinaţie spaţiu de birouri, însă constructorul a ridicat încă trei, ceea ce i-a afectat structura de rezistenţă. Şi cam tot de atunci, şantierul a îngheţat.

Localnicii spun că la această clădire nu s-a mai lucrat de mai bine de 15 ani, iar pentru că în timp construcţia a fost afectată de ploaie şi vânt, armăturile deja au ruginit”, transmite corespondentul Digi24 Ruxandra Morar.

Ar putea să fie un pericol la un eventual cutremur. Dacă, Doamne fereşte, s-ar prăbuşi ar face distrugere, ar cădea peste locuinţele din jur de aici.

A devenit o groapă de gunoi. E gunoi foarte mult acolo”, spun oamenii care locuiesc în zonă.

În 2009, când a expirat contractul de concesiune pe terenul respectiv, Primăria Câmpina a dat pentru prima dată în judecată constructorul. Solicitarea era ca acesta să demoleze etajele ridicate ilegal şi să termine clădirea.

Horia Laurenţiu Tiseanu, primarul oraşului Câmpina: Societatea nu a realizat construcția în trei ani, a venit să ceară autorizație de prelungire a termenului, i-am dat autorizație, a mai construit un etaj fără autorizație, apoi încă unul și încă unul.

Au urmat şase ani şi 40 de termene de judecată, pentru ca, în primăvară, Primăria Câmpina să piardă procesul.

Iulian Anton, şef oficiu juridic Primăria Câmpina: Găsea fel de fel de motive că nu poate să termine construcţia. Că municipiul Câmpina nu este de acord să îi mai concesioneze o suprafaţă de teren în vederea edificării parcării.

La sediul firmei care a realizat construcţia poarta este închisă şi nu am găsit pe nimeni care să ne dea explicaţii despre ce se va întâmpla în viitor cu imobilul abandonat din centrul oraşului”, transmite reporterul Digi24 Ruxandra Morar.

Autorităţile locale sunt hotărâte să deschidă un nou proces.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri