Un bărbat ars pe jumătate din corp a murit. Nu i s-a găsit la timp un loc în spital

Data publicării:
ambulanta iasi

La aproape doi ani de la tragedia din clubul Colectiv cu 64 de morţi şi aproape 200 de răniţi, ministerul Sănătăţii nu a rezolvat o problemă de viaţă şi de moarte: centrele speciale în care sunt trataţi pacienţi cu arsuri grave. Un bărbat din Botoşani a murit astăzi pentru că medicii nu au găsit repede un pat liber într-o clinică unde putea fi îngrijit. O explozie din blocul unde locuia îi arsese mai mult de jumătate din trup.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani a murit la un spital de la Iaşi, unde medicii l-au primit mai mult ca să nu aibă conştiinţa încărcată: dotările lor nu le permit să îngrijească asemenea cazuri grave.

Digi24 a relatat AICI despre acest caz

Teodor Stamate, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică: „Lucrăm în condiţiile improvizate în care am fost puşi să o facem, de vreme ce nu s-a putut construi până acum un spital de urgenţe”.

Pentru suferind a fost găsit un pat la o clinică specializată de la Bucureşti abia la patru zile după ce fusese rănit, când starea lui se agravase şi nu mai putea fi dus cu elicopterul. Fiica bărbatului mort la un spital ce nu l-a putut trata corespunzător spune că autorităţile au pe conştiinţă toate vieţile care nu au putut fi salvate din cauza lipsurilor din Sănătate.

Dana Zamfir, fiica bătrânului decedat: „A fost Colectivul, s-a făcut tam-tam mare atunci și ce s-a rezolvat, au murit atâția oameni atunci și nu s-a făcut mai nimic, s-a inaugurat ceva, o secție nouă?”

Bărbatul a fost rănit grav la jumătatea lunii trecute, când blocul în care locuia a fost distrus de o explozie puternică provocată de scurgeri de gaz metan. Trei locatari au fost răniţi, iar supravieţuitorii sunt îngroziţi: puteau fi în locul vecinului pentru care nu s-a găsit loc la timp la spital.

Supravieţuitor: „Poate totuși ar fi avut o șansă dacă era transportat din prima clipă la București

Merita o șansă la viață”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri