Un bătrân a murit în plină stradă, imediat după ce a plecat de la spitalul din Bârlad

Data publicării:
H

Medicul de familie l-a trimis pe bătrân cu ambulanța la Spitalul din Bârlad, pentru că avea tensiune arterială mică și o posibilă boală la plămâni.

Doctorul de la camera de gardă l-a consultat și l-a trimis la clinica de pneumologie, unde i-a fost pus diagnosticul.

Pacientul s-a întors la Urgențe, unde a primit o rețetă și o recomandare.

„Medicul de la urgență spune că i s-a prescris pacientului să rămână staționar până ce va veni cineva, vreun aparținător, să îl ia”, afirmă Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Bârlad.

Doar că medicul nu a sunat pe nimeni din familia bătrânului să vină să îl ia. După ce a așteptat două ore pe un pat de spital, bătrânul a plecat singur. Nu era din oraș, dar știa că unul dintre fiii lui face dializă într-un centru aflat în apropiere. Mai avea câțiva metri până să ajungă, când s-a prăbușit pe trotuar, la o distanță de 2,5 kilometri față de spital.

Reporter: Cineva din familie a fost sunat de la spital?

Nora bătrânului: Nimeni, nimic. Nu m-au anunțat. Numai Poliția a venit și mi-a spus. Să lași un om bătrân în stradă, nu se poate așa ceva.

„L-a lăsat de capul lui, moșul bătrân. A văzut că nu îl bagă în seamă, i-a dat o rețetă acolo, moșneagul să se ducă să ia pastile...”, spune fiul acestuia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri