Un bucureștean vrea să pună la dispoziția Căpităniei Mamaia o barcă motorizată, după accidentul de elicopter de pe lacul Siutghiol

Data publicării:
Epava in apa elicopter SMURD Lacul Siutghiol -Mediafax Foto-Adrian Boioglu-5

După accidentul petrecut pe 15 decembrie, președintele Asociației Naționale a Scafandrilor Amatori și Profesioniști dorește să inițieze un proiect de cartografiere a lacurilor din județul Constanța și să ceară ajutor Guvernului pentru a asigura prezența unei bărci pe lacurile mari. Până atunci, el a obținut acordul unei persoane fizice din capitală ca aceasta să pună la dispoziția Căpităniei Mamaia o barcă unicat în România. Ambarcațiunea, în valoare de 400 de mii de euro, este dotată cu două motoare a câte 500 de cai putere, poate atinge viteza maximă de 320 de kilometri pe oră, are o capacitate de 8 persoane și este foarte stabilă. Ea ar putea sta pe lacul Siutghiol în dreptul Căpităniei și ar fi deservită permanent de 6 scafandri care ar lucra câte doi pe tură. Proprietarul bărcii a mai precizat că dacă propunerea sa este acceptată, este dispus să pună la dispoziție o a doua barcă.

Cursuri de supraviețuire, ignorate de SMURD. La Constanţa se fac simulări pentru catastrofe aviatice pe apă

Cum decurge o misiune de salvare. Minutele care fac diferența între viață și moarte

Și aerodromul de la Tuzla a anunțat că pentru a veni în sprijinul salvatorilor va oferi gratuit tuturor angajaților din serviciul SMURD Constanța cursul de supraviețuire într-un elicopter scufundat, numit și HUET (Helicopter Underwater Escape Training), în timpul căruia, pe parcursul unei zile se simulează cu ajutorul unei machete de elicopter diferite tipuri de aterizări de urgență și amerizări. Cursul ar costa în mod normal aproximativ 550 de euro și presupune două module teoretice și o sesiune practică. Poate fi programat de cei interesați cu începere din 5 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri