Un cartier de vile din Slobozia nu are drum asfaltat și canalizare

Data publicării:
vila slobozia

Nu este canalizare, aşa cum v-am spus, şi este făcută pe o capacitate care să fie bună pentru o singură persoană. Ori eu, acum, nu mai pot să folosesc această fosă pentru că este plină din infiltraţii”, a precizat o localnică.

Teodora a construit o vilă pentru fiica ei plecată în străinătate. Femeia spune că autorităţiile au promis la început că vor asigura toate condiţiile. Abia anul trecut au făcut însă primul racord la gaze.

„M-am dus să întreb "domnule, în ce stadiu?" "Dar nu v-am adus gazul?" Domnule, eu întreb pe toată lumea: dacă se poate construi cu gaz o casă, atunci înseamnă că suntem talpa proastă a ţării”, a declarat Teodora Mușatescu.

Din cele 100 de case construite, doar 20 au contract pentru energie electrică. S-au racordat separat la vechiul cartier de case, pentru că, până acum, primăria nu a alocat bani pentru electrificarea zonei. Restul iau curent prin instalaţii improvizate.

Conform reglementărilor în vigoare, atunci când autorităţile amenajează noi zone de locuit, trebuie să asigure şi utilităţile: apă, canalizare, energie electrică şi, eventual, gaze. Reprezentanţii companiei de electricitate spun că numai după finalizarea lucrării se vor putea implica.

„Implicarea Enel este limitată la avizarea lucrării din punct de vedere tehnic. Numai după finalizarea lucrării, noua rețea și echipamentele aferente vor fi gestionate de către Enel Distribuție Dobrogea, conform legii, urmând a se realiza alimentarea individuală a clienților", a precizat ENEL.

Însă acestea nu sunt singurele probleme. Nici drumul nu este asfaltat.

„Măcar pietruite să fie drumurile până când vor fi bani şi vor putea să termine şi asfaltul. Dar întâi şi întâi trebuie să ne lege la utilităţi. Pentru că nu se poate trăi, este exact ca în Evul Mediu”, a declarat Costică Strezoiu.

Acum 8 ani, Primăria Slobozia oferea, gratuit, terenuri tinerilor. Condiţia era ca noii proprietari să-şi ridice singuri locuinţa.

„De ce nu s-au făcut din 2008 aceste utilităţi? Nu ştiu, nu ştiu, pe mine întrebaţi-mă din 2012, eu din 2012 le-am făcut toate şi cu banii care au fost. Anul ăsta va fi gata. Bineînţeles”, a precizat primarul Sloboziei, Alexandru Stoica.

Totuși, locuitorii nu sunt încrezători în promisiunile autorităților.

„Ne-a promis domnul primar. A venit aici şi ne-a spus că se rezolvă. Şi nu s-a rezolvat nimic”, a precizat Constantin Petre.

Dacă nu li se vor rezolva problemele, oamenii sunt hotărâţi să acţioneze în instanţă autorităţile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri