Un nou oraș din România depășește pragul de 1.000 euro/mp pentru un apartament

Data publicării:
constanta google maps

De mai bine de doi ani încoace, prețurile locuințelor din România se înscriu pe o traiectorie general ascendentă. În ultima lună, un alt mare oraș al țării a depășit pragul „psihologic” de 1.000 de euro pe metru pătrat util în ceea ce privește suma medie solicitată pentru apartamentele disponibile spre vânzare (noi și vechi). Până acum, în această situație se aflau doar Cluj-Napoca, Bucureștiul și Timișoara.

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată pentru un apartament la nivel național (nou sau vechi) s-a majorat în aprilie cu 1,2%, de la 1.092 de euro pe metru pătrat util, la 1.105 euro pe metru pătrat; cea din urmă valoare se situează cu 8,8% peste cea consemnată în perioada similară a anului precedent (1.016 euro pe metru pătrat util). Cu o singură excepție, tendința de creștere a prețurilor s-a resimțit luna trecută în toate marile orașe analizate, atât pe piața veche, cât și pe cea nouă.

În orașul de la malul mării, Indicele Imobiliare.ro a consemnat, per ansamblu, un avans de 2,1% în aprilie, de la 992 la 1.013 euro pe metru pătrat, Constanța devenind, astfel, cel de-al patrulea mare oraș al țării cu un preț mediu al apartamentelor de peste 1.000 de euro pe metru pătrat. Spre comparație, o astfel de locuință costa, în urmă cu un an, 957 de euro pe metru pătrat, respectiv cu 5,9% mai puțin decât acum. Luna trecută, unitățile locative din blocurile vechi s-au scumpit cu 2,2% (de la 992 la 1.014 euro pe metru pătrat), iar cele noi s-au apreciat cu 1,4% (de la 993 la 1.007 euro pe metru pătrat).

Sursa: imobiliare.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri