Un primar îi face de rușine pe Facebook pe cei care aruncă gunoaiele pe jos

Data publicării:
om strange gunoi

Încă un primar se războieşte pe internet cu oamenii care aruncă gunoiul pe unde apucă. La fel ca omologul său din Moldova Nouă, edilul din Brăila i-a filmat pe cei care nu păstrează curăţenia şi a postat înregistrarea pe reţelele de socializare. Mai mult, primarul îi face nesimţiţi şi speră că, astfel, oamenii se vor ruşina şi se vor gândi de două ori înainte de a arunca sacii cu mizerie pe stradă.

Primarul din Brăila spune că, de mai bine de un an, este în război cu cei care aruncă gunoiul pe domeniul public. Şi nu doar că-i pune pe poliţiştii locali să dea amenzi, dar postează imaginile cu oamenii pe Facebook, doar, doar se vor ruşina.

Primarul împinge lupta şi mai departe şi spune că se foloseşte şi de apelative dure pentru a-i descuraja pe oameni să nu mai arunce gunoiul la întâmplare.

Am considerat că nu trebuie doar să-i amendăm, ci să şi-i prezentăm. Ştiţi la un moment dat o să-i cunoască vecinii, o să-i recunoască alte persoane cunoscute şi poate tocmai ei, cei care aruncă sunt unii dintre principalii critici ai faptului că oraşul este murdar. Nu s-au supărat unii ca i-aţi făcut nesimțiți? Nu, n-au de ce să se supere, trebuie să recunoască realitatea”, spune Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila.

Mulţi localnici sunt de acord cu acţiunile primarului.

În paralel cu acţiunea primarului curg şi amenzile.

Din păcate săptămânal acordăm sancţiuni, nu mai demult, săptămâna trecută am acordat 21 de sancţiuni în valoare de 5.000 de lei”, spune Tănase Georgică, director executiv adjunct Poliţia Locală Brăila.

În Brăila, amenda pentru depozitarea gunoiului pe domeniul public poate ajunge până la 1.000 de lei, dar nimeni nu a primit până acum sancţiunea maximă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri