Un român a murit de gripă porcină

Data publicării:
LEGEA VACCINARII getty

Bărbatul avea 38 de ani și locuia în București. El nu a fost vaccinat antigripal, iar celelalte afecțiuni pe care le avea au dus la complicații și, în final, la deces.

Cazul a fost confirmat de Centrul Național și Supraveghere a Bolilor Transmisibile în raportul publicat astăzi.

În raportul publicat de Institutul Național de Sănătate Publică, 72 de pacienți cu gripă au fost confirmați doar în ultima săptămână. De asemenea, alte 23 de cazuri sunt cu gripă sezonieră.

Până în acest moment au fost vaccinate 563.000 de persoane, însă Ministerul Sănătății a precizat că mai pot fi vaccinate alte cazuri.

Dacă săptămâna trecută activitatea gripală era de intensitate joasă, acum este de intensitate medie. Autoritățile anunță un motiv de precauție iar cazurile trebuie monitorizate permanent pentru a se evita îmbolnăvirile.

Citiți și

Alexandru Rafila: Intenționăm să introducem în proiectul de lege al vaccinării recomandarea vaccinului antidifterie și antitetanos la adulți 

Stare de alertă din cauza gripei porcine. Măsuri speciale la granița cu Ucraina

Simptomele cele mai frecvente sunt dureri de cap, astenie, dureri musculare puternice și febră, care în prima zi poate să ajungă până în 39 de grade. Situaţiile în care apare decesul sunt cauzate de multe ori de existenţa unor afecţiuni cardiovasculare, pulmonare, care sunt complicate de infecţia gripală şi astfel se poate ajunge la deces. Vaccinarea antigripală e cea mai sigură metodă de a ţine gripa porcină la distanţă, spun specialiştii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri