Un sat din Vaslui este rupt de lume

Data publicării:
drum vaslui

Aproape 500 de oameni sunt în comuna Coroieşti din Vaslui, iar de fiecare dată când vine ploaia sau ninsoarea sunt practic izolaţi de lume.

Carmen Ciocan, reporter Digi24 Iaşi: „Pentru a ieşi din sat, oamenii trebuie să parcurgă pe jos fie 7 km pentru a ajunge într-o localitate, fie 2 pentru altă. Indiferent de alegere tot de noroi dau. La cea mai scurtă ploaie sau ninsoare nicio maşină nu iese şi nici una nu intră.”

„Nu se mai poate ieşi decât cu piciorul şi care poate. Care e bătrân poate să moară cu zile. Venim cu tractorul, când e salvarea vine foarte greu. De câte ori am sunat:„păi, la Hreasca nici nu ne vine să mai venim.”

Ana Maria Ungureanu, directoril medical al Serviciului de Ambulanţă Vaslui: „Ambulanţa Vaslui întâmpina dificultăţi în a ajunge la solicitările din localitatea Hreasca. Mulţi pacienţi sunt nevoiţi ori să iasă cu mijloace proprii din localitate, fie în aceste cazuri apelăm la ajutorul colegilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.”

Le este greu şi celor 18 elevi de gimnaziu care merg zilnic pe jos câţiva kilometri.

Lorena Parnica, elevă în clasa a VII-a : „Venim acasă, mâncăm, ne facem temele şi nu mai avem timp să facem absolut nimic. Când ne ducem dimineaţă suntem şi la şcoală obosiţi. Când plouă sau când ninge e foarte greu că e noroi şi e greu patru kilometri.”

„Te gândeşti că vine cu o mâna ruptă, că vine cu un picior rupt. Nici nu ai cu ce să ajungi cu ea la Bârlad, la spital. Nu se poate intră, nu se poate ieşi. Drumurile noastre sunt închise iarnă, toamna, primăvară. Asta este.”

Primarul spune că a încercat să obţină finanţare europeană pentru drum, dar nimic nu s-a concretizat.

Cristian Lungu, primarul comunei Coroieşti, judeţul Vaslui: „Bani au fost pentru celelalte proiecte, dar pentru drum nu. Este o suma foarte mare, distanţa este de 7 km. Numai ca să pui balastru îţi trebuie aproximativ 7-800 de mii de lei care înseamnă bugetul comunei pe 3 ani.”

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui spun că vor încerca să repare măcar drumul de doi kilometri pentru a lega satul de o altă localitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri