Un sfert dintre copiii României trăiesc în sărăcie. Rovana Plumb: Lucrăm în permanență împreună cu UNICEF

Data publicării:
rovana plumb digi

În acelaşi timp, peste 60 de mii de copii sunt separaţi de familiile lor. Studiul notează totuşi că, în ultimii 25 de ani, România a realizat progrese importante în beneficiul copiilor, dar susţine că "progresul indicat de statistică ascunde adesea situaţia disperată a prea multor copii".

În acest context, UNICEF a solicitat autorităţilor române să investească mai mult în copii. De cealaltă parte, ministrul Muncii, Rovana Plumb, spune că statul face eforturi pentru a ajuta suplimentar copiii săraci.

Lucrăm în permanenţă alături şi împreună cu UNICEF pentru a primi din partea lor mai multă expertiză, în special pe zona copiilor”, a declarat Rovana Plumb la Digi24. „În primul rând ne-am îndreptat, într-adevăr, către copiii care au nevoie de un ajutor suplimentar, care nu poate să vină decât din partea statului. Şi mă refer în primul rând la cei 500 de mii de copii care provin din familii sărace”, a precizat ministrul Muncii.

Avem o focusare în special către copiii care au nevoie de intervenţii timpurii. Mă refer nu numai la copiii care sunt peste 3 ani, ci şi la cei de până la 3 ani. Vorbim de educaţia timpurie, de acele creşe, grădiniţe”, a mai spus Rovana Plumb.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri