Un taximetrist a returnat un portofel cu 5.000 de lei

Data publicării:
taxi_craiova

Cursă cu final neaşteptat pentru clientul unui taximetrist din Craiova. Omul şi-a uitat portofelul pe bancheta din spate a maşinii. Înăuntru erau 5.000 de lei, bani pe care nu mai spera să-i recupereze. Şi totuşi, taximetristul i-a înapoiat portofelul, prin intermediul poliţiştilor. „E vorba de educaţie”, a explicat el.

Luigi Unguritu, taximetrist: „Clientul meu mi-a achitat banii, i-am dat restul şi probabil l-a avut în buzunar. I-a căzut din buzunar”.

În portofel erau, pe lângă acte, aproximativ cinci mii de lei. Bani pentru care Luigi Unguritu, taximetrist de cinci ani, trebuie să muncească mai mult de două luni. Totuşi, omul nu a ezitat nicio clipă şi a dus portofelul la Poliţie.

Reporter: „V-aţi gândit vreo secundă să opriţi banii?”

Luigi Unguritu, taximetrist: „Nu. Niciodată. Nu, asta niciodată. Nu nu m-am gândit, nici prin cap nu mi-a trecut. Un om educat nu face aşa ceva. Şi dacă era o sumă mai mică, nu”.

Amelia Căprărin, purtător de cuvânt IPJ Dolj: „Considerăm că este un gest apreciat atât de către noi, poliţiştii craioveni cât şi de persoanele care au aflat de gestul bărbatului. Este un gest din ce în ce mai rar”.

Pe lângă mulţumirile clientului care a pierdut portofelul cu 5.000 de lei, taximetristul va primi şi o diplomă de merit din partea poliţiştilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri