Unele companii de IT sau de publicitate investesc în spaţii de relaxare pentru angajaţi

Data publicării:
joaca

Angajaţii admit că o zi de muncă trece mai uşor când au la dispoziţie un colţ multimedia plin cu hamace

Un spaţiu de relaxare la birou poate fi reţeta succesului pentru orice companie. Angajaţii rezolvă sarcinile de lucru într-un timp mai scurt pentru că au mai multă imaginaţie, spun specialiştii. Aşa că 70% dintre firme au amenajat deja astfel de zone.

Într-o companie IT, membrii echipei au la dispoziţie canapele sau balansoare, aşezate într-o cameră cu tematică marină şi pereţi de sticlă ce aduc multă lumină naturală.

Într-o firmă producătoare de software, şedinţele între departamente sunt mai puţin încordate pentru că se ţin în sala de joacă. Astfel, între două servicii de ping-pong se pun la cale detaliile.

Unele companii au mers chiar mai departe. Au recreat sufrageria de acasă şi, mai în glumă, mai în serios, angajaţii spun că piscina le mai lipseşte.

Între crearea unui program informatic şi o platformă de comerţ virtual, angajaţii demonstrează ce înseamnă spiritul de competiţie în timp ce joacă golf, fussball sau ping-pong.

Patronii care vor să aibă angajaţi creativi şi cu randament maxim nu le impun program fix. Singura condiţie este să îşi facă treaba şi să nu tragă de timp.

O zi de lucru arată ca în restul companiilor, de la 9.00 la 10.00. Pot începe mai devreme sau mai târziu, până la 6.00 sau 7.00 seara. Cu cât termini mai repede ce ai de făcut, cu atât poţi să îţi iei o pauza mai lungă", spune Florentina Greger, director de resurse umane la o astfel de companie.

Indiferent de biroul în care lucrează, angajaţii admit că o zi de muncă trece mai uşor când au la dispoziţie un colţ multimedia plin cu hamace din care să testezi softul abia creat şi console de jocuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri