Unic în Europa. Cel mai mare depozit frigorific va fi inaugurat la Câmpia Turzii

Data publicării:
depoyit

Minus 25 de grade Celsius. Este temperatura la care lucrează muncitorii din cel mai mare depozit frigorific din Europa. Este construit la Câmpia Turzii. Cei care stau în interior trebuie să poarte echipamente speciale, care să-i protejeze de ger, la fel ca pe eschimoşi.

„Cam câte ore rezistați la -24 grade?

Două ceasuri, trei, în funcţie de cum avem de lucru”.

Depozitul, utilat cu aparatură de ultimă generaţie, are o suprafaţă 7.000 de metri pătraţi. De aici vor pleca spre marile centre comerciale din Europa de Nord-Vest produse congelate.

„Este cel mai înalt depozit din Europa cu temperatura controlată. Are o înălţime de 42 de metri construit pe 16 nivele”, spune Cătălin Jarnea, manager depozit Câmpia Turzii.

Oraşul Câmpia Turzii nu a fost ales întâmplător de investitori. De acolo sunt posibile transporturi rapide, în doar 24 de ore, către 10 ţări europene, dar şi în oraşe din România.

„Suntem prezenți în Ungaria, Cehia, Polonia, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Turcia şi aşa mai departe. Vorbim de înghețată, vorbim de legume, semipreparate”, afirmă Dan Minulescu, Director general companie care distribuie marfa.

Investiţia a fost de 17 milioane de euro, iar în depozitul de frig vor lucra în jur de 100 de oameni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri