Vaci donate de fermierii din Irlanda de Nord pentru familii nevoiașe

Data publicării:
vaci

În urmă cu aproape doi ani, fermierii din Irlanda au donat 31 de vaci de rasă familiilor nevoiaşe din Viscri. Oamenii s-au angajat atunci să aibă grijă de animale şi să ajute, la rândul lor, alţi sărmani din localitate.

Puii lor sunt transmişi mai departe, ne orientăm spre familiile sărace, spre familii fără venituri, spre familii cu mulţi copii”, spune Spânu Ovidiu, director executiv Fundaţia Open Fields

O vacă gestantă a ajuns la familia Istrate. Adelina are trei copii şi urmează să-l aducă pe lume şi pe cel de-al patrulea. Soţul ei lucrează în agricultură şi cu greu reuşeşte să-şi întreţină familia.

Proiectul a adus bucurie şi în alte 24 de familii.

Iată ce părere au oamenii:

„Ducem şi lapte de la ea, ne-o făcut şi o viţeluşă, o junincuţă care trebuie să o pasăm conform cum am făcut contractul şi am fost mulţumiţi”

„Eu am primit puiul”

„E impresionant! Una dintre vaci dă 40 de litri de lapte pe zi. În Irlanda, foarte puţine vaci dau atâta lapte. Deci are o vacă foarte bună”, afirmă Patt Allen, fermier din Irlanda. 

„Munca noastră combină cultivarea plantelor de care au nevoie animalele şi creşterea propriu-zisă a animalelor. Şi, foarte important pentru comunitate, să se asigure că produsele pe care le dau animalele, laptele în cazul nostru, ajung pe piaţă şi sunt vândute”, spune Pierre Ferrari, CEO, Fundaţia Heifer International.

Fundaţia care îi ajută pe sătenii din Viscri a implementat acest proiect şi în alte judeţe din ţară. Scopul este ca localnicii care trăiesc în sărăcie să devină mici agricultori, să aibă un trai mai bun şi să participe în mod activ la rezolvarea problemelor locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri