Vaslui | Bebeluș de o lună, abandonat de părinți în prezența polițiștilor

Data publicării:
politia crop 1

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, un bărbat din Obârşeni a sunat la numărul de urgenţă 112 spunând că femeia cu care trăieşte în concubinaj a fugit împreună cu fetiţa lor, în vârstă de o lună. 

Poliţiştii care au mers la locuinţa indicată l-au găsit pe bărbat băut, împreună cu fiica sa, astfel că au început să o caute pe femeie prin casă.

„În momentul în care poliţiştii făceau verificări prin locuinţă, bărbatul a ieşit mai întâi în curte şi apoi a părăsit şi gospodăria. Poliţiştii au aşteptat mai bine de o oră revenirea tatălui copilului, însă, cum acest lucru nu s-a întâmplat, au luat decizia de a duce fetiţa într-un centru de primire în regim de urgenţă al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui”, a declarat, vineri, pentru News.ro, responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Ştefan Sofronie.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au declanşat o anchetă în acest caz, în urma căreia vor stabili dacă se impune decăderea din drepturile părinteşti a celor doi concubini.

„Specialiştii instituţiei vor face o evaluare a cazului, în funcţie de care se va stabili ce măsuri se impun a fi luate şi dacă se impune decăderea din drepturile părinteşti a celor doi concubini. În ceea ce o priveşte pe fetiţa vârstă de o lună, aceasta se află în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat sau Exploatat Bârlad şi urmează a fi dată în plasament la un asistent maternal profesionist”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Ela Popa.

Cei doi mai au împreună doi copii, de doi şi patru ani, însă amândoi se află în plasament, unul la un asistent maternal profesionist, iar celălalt la o mătuşă maternă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri