Victor Ponta: Fenomenul violenței domestice s-a diminuat mult în România

Data publicării:
victor ponta - gov 1 -4

 

Întrebarea mea este: chiar am rezolvat problema? Chiar nu mai există deloc violență în familie, într-adevăr nu mai există drepturi încălcate? Și m-aș mira să fie așa. M-aș bucura foarte tare, dar m-aș mira. Vreau ca prin această conferință să readucem aminte opiniei publice, dar și instituțiilor care au atribuții în domeniu că un fenomen care, într-adevăr, s-a restrâns cu mult în ultimii ani, în primul rând prin educație, prin creșterea gradului de civilizație, prin lipsa de acceptare din partea societății a unor fenomene de acest gen, poate apărea din nou, oricând, dacă îl ignorăm. Sau, dacă credem că, într-adevăr, nu avem niciodată și nu mai există în România violență domestică, nu mai există abuzuri", a declarat afirmat premierul în discursul ținut la conferința internațională având ca temă combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, notează Agerpres.

Ponta a adăugat că Guvernul a procedat corect prin reînființarea Departamentului pentru Egalitate de Șanse din cadrul Ministerului Muncii.

Din punct de vedere instituțional am făcut foarte bine reînființând un departament care a existat și, sigur, într-o perioadă mai dificilă a fost desființat, cel al egalității de șanse, aderând între primele țări la Convenția de la Istanbul, aplicând toate reglementările internaționale. Dincolo de instituții, cred că o vigilență a opiniei publice, sprijin din partea mass-media și toleranță zero față de orice moment în care un asemenea fenomen ar reapărea este ceea ce trebuie să facă o societate europeană, o societate civilizată și o societate educată”, a spus premierul.

Victor Ponta și-a exprimat speranța ca în România să se audă cât mai puțin despre violența domestică. „Și asta nu pentru că nu o tratăm sau pentru că nu ni se pare o știre, ci pentru că, într-adevăr, nu prea mai există. Iar atunci când există, îmi doresc foarte mult să existe o reacție foarte clară, sancțiuni imediate și toleranță zero”, a mai declarat premierul.

Victor Ponta a participat marți la deschiderea conferinței internaționale ,,România — o abordare holistică pentru combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice', organizată în cadrul proiectului POSDRU ,,START — O viață de calitate în siguranță' de Departamentul pentru Egalitate de Șanse din Ministerul Muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri