FOTO & VIDEO. Aglomerație la metrou. 20 de minute ca să treci pasajul Unirii. Reacția Metrorex

Data actualizării: Data publicării:
Aglomeratie metrou Unirii 1 190717 (5)

Aglomeraţie în această dimineaţă, în mai multe stații de metrou în care au început lucrările de modernizare a intrărilor. Metrorex le prezintă scuze călătorilor.

Mai mulţi dintre telespectatori spun că aglomeraţia este atât de mare, atât la Unirii 1 cât şi la Unirii 2, încât nu se poate respira. Iar alţii au cronometrat că trecerea de pe o magistrală pe alta durează chiar şi 20 de minute.

Înghesuială a fost şi la staţia Eroii Revoluţiei, şi la Păcii, staţii la care se fac, de asemenea, lucrări de modernizare. Problemele vor continua probabil până pe 1 august, pentru că până atunci vor fi închise, alternativ, unele dintre intrările în aceste staţii. Iar până pe 29 august, vor fi modernizate, în etape, şi staţiile Piaţa Unirii 2, Obor, Piața Victoriei 2, Piața Sudului, Eroilor, Politehnica, Preciziei și Gorjului.

Metrorex a reacționat la imaginile publicate în mass media. Compania prezintă scuze călătorilor și face apel la înțelegerea lor.

Metrorex a luat măsuri pentru deplasarea în siguranță a călătorilor în perioada lucrărilor de modernizare a instalațiilor de control acces. Astfel, ca urmare a situațiilor de supraaglomerare semnalate la orele de vârf, au fost alcătuite echipe mixte din angajații Metrorex și personal de pază, pentru acordare de asistență și îndrumarea călătorilor. Fiecare agent de stație este prezent în aceste zone aglomerate, pentru a transmite Dispeceratului Central evoluția situației din teren și luarea de măsuri în funcție de situația dată.

În plus, numărul porților de acces în stație a fost mărit și s-a avut în vedere modificarea fluxurilor de intrare-ieșire în funcție de traficul de călători pe intervale orare.

Pentru a înlesni accesul călătorilor în stație, au fost afișate pictograme cu modul corect de utilizare a cartelelor. Totodată, Metrorex transmite că lotul existent și funcțional de cartele va fi schimbat cu un nou design, la finalizarea tuturor lucrărilor de modernizare control-acces.

Constructorul a fost avizat de Metrorex să reanalizeze zona de lucru, pentru a fluidiza traficul din stațiile unde se efectuează lucrări, fără a afecta siguranța călătorilor.

Metrorex a comunicat în permanență publicului călător stadiul lucrărilor precum și închiderea/deschiderea accesurilor modernizate”, arată compania într-un comunicat de presă.

GALERIE FOTO

aglomeratie afara metrou Unirii 190717 (2)
aglomeratie afara metrou Unirii 190717 (2)

Nu uitaţi, dacă şi dumneavoastră ați fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o știre puteţi lua legătura cu noi pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteți contacta și telefonic, sau ne puteți trimite fotografii şi filmări pe Whatsapp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizați numele și locul din care le transmiteți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri