VIDEO. Cine-a pus copacu-n drum...

Data publicării:
copaci

Adrian Cojocaru, reporter Digi24: Aţi putea crede că suntem într-un parc sau undeva într-o pădure. Ei bine, nu. Suntem în Bucureşti pe o stradă care urmează să fie asfaltată. Pe mijlocul ei, însă, vor rămâne nu unul, ci doi copaci!

Iată și câteva impresii ale trecătorilor:

„Ăştia? Designul străzii (râde). Aşa se face. (Aşa trebuie?) Păi!”

„(Cum vi se pare situaţia?) Cam drastică! (râde)”.

Un domn se oprește câteva minute la umbra copacilor care îl feresc încă de soarele amiezii. După ce se urneşte, recunoaşte că locul lor parcă nu e acolo: „Păi da nu e bine aşa ceva. Cine a făcut lucrarea asta nu a făcut bine. Nu, nu... Ăştia, la iarnă, când o fi vifor, vine o maşină... intră unu-ntr-altul. Degeaba au făcut şoseaua!”

Strada Şipca din zona Colentina nu a fost asfaltată niciodată, iar echipele de muncitori au montat deja bordurile şi au trasat trotuarele. În scurt timp va fi turnat şi asfaltul, iar cei doi copaci lăsaţi în calea şoferilor le aduc aminte acestora de isprava drumarilor din Craiova care n-au reuşit nicicum să mute un pilon de electricitate din calea maşinilor.

„La fel ca stâlpul ăla din mijlocul autostrăzii. Aşa-i la noi!”, remarcă un șofer.

Oamenii din zonă au început să îşi pună întrebări cu privire la soarta celor doi copaci: „N-o să-i lase în mijlocul străzii, nu? Să vie vreun nebun cu maşinile să dea de ei!”

Asigurări că arborii nu vor rămâne pe mijlocul drumului dau şi muncitorii care se ocupă de lucrare: „Copacii nu se taie decât cu aprobare de la ADP, de la... Nu se taie copacii aşa. Dar nu o să rămână, staţi liniştiţi. (Deci, se taie?) S-au luat decizii la nivel înalt. O să se ducă să îi taie!”, asigură muncitorii.

Decizia trebuie luată de Direcţia de Mediu a Primăriei Capitalei. Nimeni nu a putut să explice însă de ce nu au fost îndepărţatii copacii înainte de începerea lucrărilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri