VIDEO. Cozi kilometrice pe drumul spre munte

Data publicării:
munte

Vacanţa a început cu nervi în trafic şi timp pierdut şi pentru cei care se îndreaptă spre munte. Încă se mai circulă cu greutate între staţiunile de pe Valea Prahovei. La miezul zilei, kilometri întregi s-a mers bară la bară.

Drumul Naţional 1, în apropiere de Valea Prahovei, puţin după ora 9.00. Coada începea de la intrarea în Nistoreşti şi se întindea până în dreptul staţiunilor montane.

Laurențiu Rădulescu, reporter Digi24: Se circulă bară la bară încă din momentul în care intri în localitatea Nistoreşti, intrare pe Valea Prahovei. Un kilometru îl parcurg şoferii în aproximativ 10-15 minute.

Reporter: De cât timp staţi?

Șofer: De trei sferturi de oră de acolo de la Lunca Corbului.

Reporter: Câţi kilometri?

Șofer: Păi un kilometru jumate, doi.

Reporter: În trei sferturi de oră?

Șofer: Păi cam atât. 06.40

Greu a fost şi pentru ambulanţe. Acestea s-au strecurat cu greu printre maşinile aflate în coloane pe DN1.

Majoritatea celor care stau în trafic pe DN1 se îndreaptă spre Sinaia, Buşteni şi Predeal.

Subcomisar Gheorghe Costache, IPJ Prahova: Se acţionează pe raza staţiunilor montane cu efective de poliţie rutieră care asigură siguranţa şi fluenţa traficului rutier. Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie, cu precădere cele de viteză şi depăşire neregulamentară, precum şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Există şi câteva rute alternative: DN1A Bucureşti - Ploieşti - Cheia - Braşov, dar şi Autostrada Bucureşti Piteşti, cu destinaţia finală Rucăr Bran.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri