VIDEO. Distracție riscantă. Unii îi spun inconștiență

Data publicării:
distractie riscanta

Un telespectator Digi24 Constanţa a surprins în imagini patru tineri care îşi făceau fotografii pe gheaţa de pe lacul Tăbăcăriei. S-au îndepărtat câţiva metri de mal şi păreau să se distreze foarte bine.

Un bărbat mărturisește că a făcut și el în tinerețe așa, și pe lacul Tăbăcăriei, și pe Tașaul, în Năvodari.

Un altul e de altă părere: „Chiar i-aş fi oprit! I-aş fi oprit spunându-le că nu e frumos ceea ce fac. Să se gândească mai întâi la viaţa lor, apoi la frumuseţe”.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spun că, dacă gheaţa s-ar fi rupt şi ar fi căzut în apă, tinerii ar fi intrat în şoc termic.

Plt.maj. Anca Chiriţă, purtător de cuvânt ISU "Dobrogea", Constanţa: „Solicităm şi sprijinul cadrelor didactice să le prelucreze elevilor, în orele de consiliere şi dirigenţie, riscurile la care se expun prin alegerea ca loc de joacă a suprafeţelor lacustre, pe malul mării, canale sau oricărui luciu de apă pe suprafaţa căruia s-a forma pelicula de gheaţă”.

În România nu există nicio lege care să amendeze inconştienţa, căci despre asta este vorba în cazul tinerilor care au vrut să aibă o amintire cu ei pe lacul îngheţat.

În ultimele zile, temperaturile la Constanţa au variat între -5 şi -12 grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri