VIDEO. Drumul alternativ spre sudul litoralului trece prin gropi

Data publicării:
drum

Şoseaua care ar fi ruta alternativă spre staţiunile din sudul litoralului scoate peri albi şoferilor. Drumul judeţean de 10 kilometri dintre localităţile Mereni şi Cobadin are mai multe gropi decât bucăţi de asfalt.

Pentru a vă face o imagine a dezastrului priviţi această ambulanţă, aflată în misiune - e nevoită să facă slalom printre hârtoape. Mai mult, la un moment dat, de pe contrasens vine o altă maşină aşa că şoferul Salvării preferă să iasă de pe şosea decât să meargă drept prin şanţurile din asfalt.

Unii dintre şoferi au găsit o soluţie pentru a evita gropile. Preferă să părăsească drumul judeţean şi să-şi continue traseul pe un drum de pământ folosit de obicei de utilajele agricole.

Șofer: „După cum vedeţi e mai bună ăsta de pământ... care drum judeţean? Ăla? Ăla e pericol social acolo, ăla nu mai e drum”.

Potrivit Regiei Judeţene de Drumuri, de vină pentru distrugerea drumului sunt maşinile de mare tonaj care au fost redirecţionate pe această rută. Şoseaua nu a fost proiectată pentru un trafic atât de intens.

Niculae Gheorghe, preşedintele Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa: „Atunci când s-a stabilit devierea de traseu s-a convenit de către rep. guvernului, ai Ministerului Dezvoltării şi ai CNADNR că se vor găsi surse pentru a finanţa refacerea şi consolidarea acestui drum”.

Cornel Cocoş, primarul comunei Cobadin: „Noi am rămas cu denivelările pe şosea. Şi, bineînţeles, cu oamenii supăraţi, bobârnace primite tot timpul”.

Dacă şoseaua ar fi reparată, şoferii nu ar mai fi nevoiţi să stea zilnic în coloane pe actuala variată spre sudul litoralului, cea care trece pe Podul de la Agigea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri