VIDEO. Drumul presărat cu gunoaie. Multe parcări de pe DN1 sunt pline de deşeuri

Data publicării:
gunoi

Şoferii care bat des drumul între Braşov şi Bucureşti au învăţat deja să oprească pe dreapta, în parcări, doar dacă este neapărat nevoie. E plin de gunoaie şi mirosul este insuportabil.

Azuga, Sinaia, Comarnic. Sunt trei dintre staţiunile traversate de DN1. Toate parcările de pe marginea şoselei sunt veritabile ghene în aer liber.

După apariţia echipei de filmare, în parcarea de la intrarea în Sinaia, au venit mai mulţi muncitori trimişi să cureţe zona.

Primarii oraşelor spun că, pe marginea şoselelor naţionale, curăţenia ar trebui făcută de Compania Naţională de Drumuri. În plus, autorităţile se plâng că sancţiunile sunt greu de dat.

Mircea Cocă, viceprimarul oraşului Comarnic: „Am mai dat amenzi, dar n-am dat pentru DN pt că nu poţi să prinzi pe nimeni. Ar trebui montate nişte camere exact în zonele sensibile pentru a-i putea depista”.

O ordonanţă a Guvernului impune amenzi de până la 4.000 de lei. Garda de Mediu Prahova a precizat, pentru Digi24, că anul trecut a dat două amenzi unor firme, în valoare 90.000 de lei, şi a trimis somaţii către administratorul drumului - CNADNR.

De partea cealaltă, reprezentanţii Companiei Naţionale de Drumuri nu au făcut niciun comentariu legat de acest subiect, deşi Digi24 a solicitat un răspuns scris.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri