VIDEO. Îmbulzeală și scandal la cardul de sănătate

Data publicării:
card sanatate coada cnas

Imaginile pe care ne-am obişnuit să le vedem la reducerile de preţ din magazine s-au repetat la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti. Un puhoi de oameni a năvălit peste funcţionari de cum s-au deschis uşile. Unii erau deja nervoşi pentru că se aşezaseră la rând cu trei ore înainte de începerea programului.

„E foarte greu. Să se organizeze. Nu au funcţionari destui. Să dea drumul la angajări”, spune o femeie care a venit să-și ridice cardul de sănătate.

Înainte cu o oră de deschiderea programului, în faţa Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti erau deja aproape 150 de persoane.

De vreo două săptămâni a cam început aglomeraţia. Nerăbdarea este destul de mare”, a spus Cristina Călinoiu, purtător de cuvânt al CASMB.

Din cele peste un milion şi jumătate de carduri de sănătate pregătite pentru bucureşteni, aproape 200.000 nu şi-au găsit acasă destinatarii şi s-au întors la Casa de Asigurări. Ca să îl obţină, proprietarii trebuie să depună pe e-mail sau fizic o cerere. Fiecare card este căutat şi scanat, după care beneficiarul primeşte un mesaj pe telefonul mobil. Doar în acel moment trebuie să meargă la Casa de Asigurări. Cine nu l-a primit acasă şi nici nu are o informare de la poştă că documentul a fost emis trebuie să aştepte până la tipărirea lui.

Folosirea cardului de sănătate este obligatorie de la 1 Mai. Acesta trebuie prezentat de oricine merge la medic. Vor fi trataţi şi consultaţi însă şi cei care nu îl obţin până atunci, pentru că sistemul informatic poate confirma dacă pacientul are sau nu asigurare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri