Sari la conținut
News Alert

 VIDEO. „Marșul Diversității” vs „Marșul Normalității”

Sute de oameni au participat la Marşul Diversităţii din Capitală.

„Am venit cu prietenele mele sa susținem comunitatea LGBT”, spune o tânără.

Sper ca, în timp, lumea să se trezească la realitate și să înțeleagă că suntem cu toții oameni”, adaugă o alta.

Participanții la Marșul Diversităţii au primit și sprijinul mai multor oficiali. Violeta Alexandru, ministru delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social: „Vă doresc să fiţi respectaţi. Sunt foarte fericită să fiu alături de voi şi să simt şi în echipa guvernamentală aceeaşi dorinţa de a fi liberi, să spui ce simţi şi cum simţi si ceea ce vrei să faci”.

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii: „Cred că este un eveniment foarte important, pentru a demonstra că drepturile omului sunt nişte drepturi egale pentru toţi şi, de aceea, ambasada Marii Britanii este foarte fericită să participe”.

Însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson: „În Statele Unite avem o lungă tradiţie în a sprijini comunitatea LGBT. O societate tolerantă este o societate puternică. În lumina celor întâmplate la Orlando, săptămâna trecută, cred că este important să fim împreună”.

Carlos Alberto Hernandez, ambasadorul Argentinei: „Mi se oare o idee bună să-i sprijin pe toţi cei care luptă împotriva discriminării. Am venit la această paradă împreună cu soţia mea”

De partea cealaltă, alţi oameni au organizat un aşa-zis marş al normalităţii, pentru a cere interzicerea căsătoriei între persoane de acelaşi sex

Tudor Ionescu, preşedintele Partidului Noua Dreaptă: „Suntem astăzi aici pentru a susţine instituţia familiei creştine tradiţionale, pentru a spune un NU explicit căsătoriilor între homosexuali. Codul Civil românesc spune foarte clar că familia este întemiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, o prevedere pe care noi ne-o dorim înscrisă şi în Constituţia României”.

Reporter: „Care este mesajul pe care vreţi să îl transmiteţi?”

Tânăr: „Consacrarea valorilor tradiţionale româneşti, implicit familia creştină”.

Femeie: „Susţinem căsătoria între o femeie şi un bărbat. Aceasta este familia - eu, soţul şi cele două fete”.

Astfel de marşuri au loc, zilele acestea, în mai multe capitale ale lumii. Marșul din Londra a avut loc sâmbătă, urmează altele la Istanbul şi New York.