VIDEO. Miting pentru „familia tradițională”

Data actualizării: Data publicării:
oradea miting

Peste 8.000 de oameni au demonstrat sâmbătă la Oradea în sprijinul ideei de familie tradiţională, la un miting la care organizatorii anunțau 10.000 de participanți.

Participanţii au cerut ca definiţia familiei tradiţionale, cea întemeiată între un bărbat şi o femeie, să fie trecută în legea fundamentală. Sunt convinşi că doar un bărbat şi o femeie trebuie să se căsătorească şi vor schimbarea Constituţiei, ca să nu existe formulări ambigue, care ar putea permite mariajele gay.

O mie trei sute de oameni înfruntau ploaia la Oradea, în jurul prânzului, de teamă că ceea ce numesc ei „familia tradiţională” dispare. Ulterior, s-au strâns în jur de 8.000 de persoane. Spun că sunt împotriva mariajelor gay şi vor să fie organizat un referendum la care românii să fie întrebaţi dacă sunt sau nu de acord să scrie clar în Constituţie că o căsătorie se face doar între un bărbat şi o femeie.

Oamenii s-au adunat în piața centrală din Oradea încă din cursul dimineții. Ei vor ca referedumul să fie organizat odată cu alegerile parlamentare din 11 decembrie.

La referendum, populația ar trebui consultată în legătură cu modificarea articolul 48 din Constituție, care definește familia. În opinia membrilor Coaliției pentru Familie, cea care a organizat mitingul, actuala formulare, care conține cuvântul „soți”, este deschisă interpretărilor.

Până acum, trei milioane de români, dintre care 100.000 de bihoreni, au semnat o petiție în acest sens.

„Avem o datorie față de copiii noștri care vor veni în fața mormântului nostru și ne vor întreba: De ce nu ați lăsat o legislație clară în care s-a putut interpereta această formulă extraordinar de importantă pentru viitorul acestei țări? În afara familiei, formată dintre un bărbat și o femeie, România nu poate avea viitor!”, a declarat Ioan Șolea, președintele Coaliției pentru Familie.

La mitingul de la Oradea a venit și familia Bodnariu, cea ai cărei copii au fost luați de serviciile sociale din Norvegia, părinții fiind acuzați de rele tratamente aplicate minorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri