VIDEO. Noi imagini din interiorul epavei din Costinești. Evanghelia, distrusă de valuri

Data publicării:
epava

Celebra epavă de la Costineşti este pe cale să rămână doar în pozele turiştilor. Un scafandru a reuşit să filmeze interiorul navei Evanghelia, să ajungă până în sala motoarelor să iasă prin spatele navei. Vaporul este rupt în două, ruginit, cad bucăţi de fier din el şi este doar o chestiune de timp până când va ajunge pe fundul mării.

Nu ştiu cât va mai sta în picioare, dacă iarna aceasta marea va fi foarte agitată s-ar putea să nu o mai vedem la suprafaţă. O să fie înghiţită de ape. E o pierdere, desigur”, spune Traian Cristea, primarul din Costineşti.

Valurile uriașe, de câțiva metri înălțime, au rupt epava şi parcă o despică și mai tare cu trecerea timpului.

În urmă cu două săptămâni, un grup de francezi a realizat un lungmetraj care se va numi „Tinerețe fără Bătrâneţe” şi se va lansa în câteva luni. Au primit ajutor în aventura lor.

A trebuit să le asigurăm siguranţa filmării, am avut peripeţii, am avut oameni care au căzut, tabla este ca o foiţă de ţigară, o mai ţin coastele navei, altfel este dezastru”, spune Nicu Serafim, şeful salvamarilor din Costineşti.

Una dintre legendele legate de naufragiul Evangheliei spune că incidentul a fost provocat intenţionat pentru a putea obţine despăgubiri.

Nava a aparţinut celebrului Aristotel Onasis și a fost construită în acelaşi şantier naval ca Titanicul. În 1968 a eşut la aproape două mile distanţă de plaja staţiunii Costineşti”, relatează Yvette Mîrza, reporter Digi24.

Era mai veche, dar nu era ca acuma ruptă În două. Era mai în adânc, acum e mai aproape de mal că s-a mai furat de pe ea fier”, spune un localnic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri