Video. O pisică sechestrată 8 zile într-un apartament a fost eliberată

Data publicării:
pisica sechestrata

O pisică a stat sechestrată opt zile într-un apartament din Constanţa cu mâncarea pe care stăpâna i-a lăsat-o atunci când a fost evacuată din locuinţă. Executorul judecătoresc, chemat de o regie din subordinea Primăriei, i-a spus femeii să plece, pentru că nu a plătit chiria de mai mulţi ani, dar aceasta nu a mai apucat să-şi ia şi animalul. Oficialii de la Protecţia Animalelor spun că cel care a închis pisica în casă trebuie să plătească.

Stăpâna pisicii, a venit în fiecare zi de câteva ori pe zi să-şi vadă animalul la geam. Spune că a trecut pe la primărie şi a cerut ca felina să fie eliberată.

M-au dat afară. Si pisica săraca de 8 zile săraca rabdă în casă”, spune Maria Totir, proprietara pisicii.

Angajatele regiei de exploatare a domeniului public şi privat, unde bătrâna era chiriaşă, au venit să elibereze pisica. Animalul s-a ascuns şi nu l-au găsit.

Vecinii spun că li s-a făcut milă de pisica sechestrată în apartament.

„Nici nu mai clipea, numai se uita la noi. Am strigat-o pe nume”, spune o vecină.

Cazul a ajuns şi la urechea şefului Protecţiei Animalelor din Constanţa.

Cei care au sechestrat animalul acolo se fac vinovaţi, se încadrează la legea 205 privind protecţia animalelor. Nu au voie să facă aşa ceva”, spune Ziadin Murat, şef Protecţia Animalelor Constanţa.

Până la urmă, executorul judecătoresc a venit la apartament să elibereze pisica.

Reprezentanţii protecţiei animalelor spun că sancţiunea pentru sechestrarea animalului este de la 300 la 1000 de lei. Pentru ca cineva să plătească pentru chinul îndurat de felină, stăpâna trebuie să facă însă o plângere la Poliţie sau la Direcţia Sanitar Veterinară .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri