VIDEO. „Sfânta Parascheva” iese la lumină, după ce a săpat primul tunel al Magistralei 4 de metrou

Data publicării:
parascheva iese

Iată primele imagini:

 S-a finalizat astfel execuţia primului tunel pe interstaţia Străuleşti - Laminorului din cadrul Magistralei 4, Secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti, în lungime de 607 m. Lucrarea a fost executată cu echipamentul de săpat tuneluri Tunelling Boring Machine, botezat „Sfânta Parascheva", care a spart peretele şi a intrat în staţia Laminorului în jurul orei 13:20.

Tunelul a fost săpat în 55 de zile.

Utilajul uriaș are 80 de metri lungime cu tot cu instalația de transportare a pământului forat. Forajul în materiale dure este posibil grație materialelor din aliaje speciale de la vârful utilajului și a unui jet de apă. Nu au fost probleme pe parcursul săpării celor 607 metri ai acestui prim tunel din secțiunea Magistralei 4. 

„Sfânta Parascheva” va începe apoi săparea unui al doilea tunel al Magistralei 4, care ar urma să fie gata la începutul anului viitor. În total, vor fi săpați 1,9 kilometri de tunel.

Constructorul dă asigurări că în 2016 vom putea circula cu metroul atât pe Magistrala 5, Drumul Taberei - Eroilor, cât și pe secțiunea Parc Bazilescu-Străulești a Magistralei 4.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri