VIDEO. Stradă cu sens unic, capcană pentru şoferii din Constanța

Data actualizării: Data publicării:
constanta

Haos în centrul Constanţei, după ce o parte din cel mai mare bulevard din oraş a fost transformat în drum cu sens unic şi a apărut şi o pistă pentru biciclete. Bulversaţi de noile marcaje, şoferii care au intrat pe interzis au fost la un pas să provoace accidente. Prin surprindere a fost luat şi un echipaj de poliţie, care şi-a continuat însă drumul pe banda pentru biciclişti.

Şoferii din imagini au ignorat noile marcaje rutiere care arată că o bună bucată din bulevardul principal al oraşului nu mai este cu dublu sens, ci unic. Nici măcar poliţiştii nu şi-au dat seama de schimbare. Un echipaj aflat în misiune, care trebuia să ducă în arest trei persoane acuzate de tulburarea liniştii publice, a circulat pe interzis.

Alexandra Creţu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: „Conducătorul autospecialei a fost identificat şi sancţionat cu o amendă contravenţională de 250 de lei şi două puncte penalizare.”

Un taximetrist a fost la un pas să provoace un accident, după ce s-a încăpăţânat să-şi continue drumul pe interzis. Şi alţi şoferi şi-au văzut liniştiţi de traseu.

Şoferii sunt nemulţumiţi de noile reguli de circulaţie.

Localnic: „Uitaţi: maşini parcate, un singur sens. E sens unic. Oricum, după mine, e prea aglomerat.”

Localnic: „Noi care avem birourile în zonă... pentru noi va fi coşmar, pentru că nu vor mai avea pe unde să se mişte şi ne vom bloca la ieşire.”

La două zile după ce regulile de circulaţie pe acest tronson din Bulevardul Tomis s-au modificat, poliţiştii au adus balize de semnalizare şi au trimis echipe care să dirijeze traficul.

Noile reguli au fost impuse de Primăria Constanţa.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa: „Acum era perioada potrivită pentru a institui aceste schimbări, pentru a putea analiza şi corecta până în sezonul estival eventualele disfuncţii.”

Închiderea traficului pe un sens de mers face parte dintr-un proiect mai amplu al Primăriei Constanţa care prevede transformarea centrului vechi al oraşului în zonă pietonală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri