VIDEO. Tunelul care leagă Magistrala 1 şi Magistrala 5 de metrou a fost finalizat

Data publicării:
filofteia

Cătălin Bălan, reporter Digi24: „Prin tunelul pe care îl sapă în acest moment utilajul Varvara vor fi introduse căile ferate şi trenurile care vor face legătura, pe această nouă magistrală de metrou, între Eroilor şi Drumul Taberei. Varvara îşi va încheia misiunea după ce va fi luată de aici şi va săpa un nou tunel, de data asta pe sub râul Dâmboviţa”.

Giulio Martin, directorul de proiect al Magistralei 5: „Acum s-a finalizat tunelul de legătură între magistrala 5 şi magistrala 1. Au fost în trecut nişte probleme, dar acum execuţia este în linie dreaptă, suntem în grafic”.

Constructorii spun că nu mai au emotii cu lucrările care se desfăşoară la 25 de metri sub pământ: tunelurile sunt etanş, nu mai există apă infiltrată şi nici riscul de a se surpa terenul în zona Eroilor aşa cum s-a întâmplat la începutul anului când strada a cedat din cauza lucrărilor.

Giulio Martin: „Aici se completează structura finală a staţiei”.

Cătălin Bălan, reporter Digi24: „În subteran, în staţia Eroilor 2 se lucrează la pereţii definitivi ai staţiei, pereţi care vor fi mai târziu finisaţi”.

Valoarea lucrărilor pe secţiunea Râul Doamnei - Eroilor se ridică la 570 milioane de euro. Metroul va circula pe această linie după jumătatea anului viitor. În acest moment, staţiile de pe această magistrală au grade de execuţie diferite. În timp ce în unele stații abia s-a montat primul rând de pereţi din dale de beton, în altele au început deja lucrările de arhitectură şi finisare, potrivit constructorilor.

În zona Eroilor există încă restricţii rutiere după opt luni, de când o parte din carosabil s-a prăbușit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri