Vlad Voiculescu și povestea câtorva milioane de români

Data actualizării: Data publicării:
vlad voiculescu si s

Fostul ministru Vlad Voiculescu a relatat povestea unei tinere care lucrează în Londra și se întoarce periodic acasă, pe care a întâlnit-o din întâmplare în avionul spre București. El vede în S. povestea altor milioane de români care muncesc în străinătate.

„Am zburat astăzi înapoi de la Londra la Bucureşti, cu Wizz Air. Avionul a avut întârziere. Ne-au anunţat de la început că vom pleca mai târziu cu 25 minute. Oamenii au vociferat după care şi-au scos frumos picnicul din geantă. Am scos din rucsac o sticlă de apă minerală şi când am deschis-o am reuşit să stropesc bine cam jumătate de metru în jurul meu. S. era în dreapta mea. M-am gândit că o să îmi spună vreo două, aşa cum se întâmplă în avioanele cu români unde auzi aproape invariabil mai multe "tz tz tz" şi "vezi dom'le pe unde..." decât "mă scuzaţi". Ea s-a scuturat puţin însă şi a zâmbit: "e cald afară!". O mâna de om, S. vorbeşte o română simplă şi despre toate vorbeşte cu o blândeţe şi cumpătare pe care mai rar o întâlneşti”, povestește Vlad Voiculescu pe Facebook.

"Au distrus tot" i-a spus tânăra, adăugând că "Dacă te plătesc cu 200 lire şi ai doi copii și lucrează doar unul... tot ce ai în minte este să pleci, nu? O să rămână în ţară minorii şi bunicii".

Fostul ministru mai spune că S. a plecat din ţară prima dată la 19 ani, în Germania. „A lucrat acolo într-o cafenea turcească. Vorbea limba. Mama ei este de origine turcă. A plecat apoi la Londra, unde lucrează acum într-o fabrică de pâine. Nu ştia deloc engleză când a ajuns la Londra... "scriam pe telefon ce voiam să spun şi traduceam cu google". Dacă s-ar întoarce vreodată acasă, ar fi pentru că îi este dor de familie. Este cea mai mică din fraţii şi surorile ei. Toţi sunt în România, singurul "acasă" pe care îl ştie. Spune că nu ştie dacă se va mai întoarce vreodată "de tot" în România. Vine însă acasă măcar câte o luna pe an... pentru că în Londra "nu trăieşti... mergi la serviciu şi acasă, atât". Povestea câtorva milioane de români”, concluzionează Vlad Voiculescu.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri