Voluntarii care au curățat Lacul Bicaz, alungați pentru că nu au vrut să strângă și bălegarul unui localnic

Data publicării:
voluntari

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Au simţit-o pe pielea lor sute de ecologişti voluntari care au strâns pet-urile ce umpleau lacul Bicaz, din judeţul Neamţ. Voluntarii şi-au pus corturile în curtea unei pensiuni, dar proprietarul i-a gonit a doua zi de-acolo pentru că nu i-au strâns şi bălegarul din faţa porţii.

Voluntarii au pus corturile în curtea unei pensiuni, ca să poată folosi şi ei băile şi bucătăria. Buna înţelegere nu a durat însă mult.

„A doua zi dimineaţă, domnul ne-a alungat, pentru că a rămas surprins pentru că nu curăţam şi bălegarul din faţa curții sale. Ne-a alungat din curtea sa”, spune Andrei Carabelea.

Proprietarul pensiunii, care oricum le lua voluntarilor doi lei pentru folosirea toaletei şi 20 de lei ca să îi lase să facă un duş, s-a supărat că tinerii nu vor să rânească în curtea lui.

Reporterii Digi24 nu l-au găsit, ca să ne explice şi punctul lui de vedere. Un angajat a povestit însă varianta şefului: „I-am rugat să ne dea doi băieţi, să mă ajute să strângă şi balega. S-a enervat patronul meu când a văzut că nu vor. Şi le-a zis în felul următor: dacă voi nu mă ajutaţi cu doi dintre băieţi, nici eu nu vă mai primesc la mine.”

Gustul amar cu care au rămas ecologiştii după acest incident a mai fost estompat de bunăvoinţa unui învăţător.

Locuiesc de 25 de ani în Germania şi vin pentru activităţi de ecologizare în România, dar chiar nu s-a mai întâmplat, nu am mai întâlnit nicăieri această reticenţă faţă de cei care vor să facă un lucru bun”, spune Cătălin Nemțeanu, partener şi voluntar.

I-am ajutat cu curent seara, când s-a făcut camparea, le-am pus un bec acolo. Am asigurat apa, două grupuri sanitare”, spune Jean Titieanu, localnic.

Voluntarii au trecut peste incidentul cu proprietarul pensiunii şi şi-au văzut de treabă. În trei zile, 550 de voluntari au reuşit să adune gunoaiele de pe mai mult de un sfert din cei 85 de kilometri cât au malurile laculului Bicaz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri