Vot în Parlament. Încă o zi liberă pentru angajaţi

Data actualizării: Data publicării:
Fed-Ex Names December 10th "Busiest Day" In Its History
DORAL, FL - DECEMBER 10: FedEx employees sort through items being shipped through the Fedex World Service Center on December 10, 2012 in Doral, Florida. FedEx Corp. expects today to be the busiest shippping day of the year when 19 million packages are expected to move through their system. (Photo by Joe Raedle/Getty Images)

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de modificare a Codului Muncii potrivit căruia ziua de 24 ianuarie a fost declarată sărbătoare legală şi zi nelucrătoare, pentru a marca unirea Principatelor din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Fed-Ex Names December 10th "Busiest Day" In Its History
©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

 

Proiectul a fost adoptat de deputaţi cu 209 voturi ”pentru” şi 4 ”împotrivă” şi va fi trimis spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Senatul respinsese acest proiect legislativ.

Proiectul a fost iniţiat de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru care susţine, în expunerea de motive, că ”Legea nr. 171/2004 privind declararea zile de 24 ianuarie drept zi ca sărbătoare legală (...) s-a dovedit a fi un eşec lamentabil”.

”Nu era nevoie de lege, ci doar de un manual de istorie pentru a afla că pe 24 ianuarie sărbătorim la nivel naţional Ziua Unirii Principatelor Române. În schimb ceea ce nu s-a reglementat în această lege, pentru a avea o nouă zi nelucrătoare, era modificarea art. 139 din lefea 53/2003 privind Codul Muncii”, mai susţine Ciuhodaru.

După ce şeful statului va promulga acest proiect de modificare a Codului Muncii, românii vor beneficia de 13 zile libere anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri