Zâmbetul, o raritate

Data publicării:
SURPRIZA

Grăbiţi, nervoşi, posomorâţi. Aşa arată mulţi dintre bucureşteni, chiar şi într-o zi însorită de weekend. Statisticile spun că un adult zâmbeşte de 20 de ori pe zi, în medie. Asta înseamnă de 20 de ori mai puţin decât un copil. Câţiva tineri din Bucureşti s-au gândit să readucă zâmbetele pe buzele celor din jur. Aşa că au scris mesaje anuzante pe hârtiuţe pe care apoi le-au ascuns în cărţi, la Biblioteca Metropolitană.

Ai nevoie de un mesaj pentru a zâmbi? Poate trebuie doar să o faci. Simplu! E foarte frumos să vii să cauţi o carte şi să găseşti un mesaj şi să încerci să îţi imaginezi cum arată cel care a scris. O fată, un băiat, o persoană în vârstă? Oare cine s-a gândit să mă facă pe mine să zâmbesc? Îi mulţumesc mult!”.

„Cu siguranţă oamenii au puţine motive ca să zâmbească, însă nu e un argument pentru a nu zâmbi, zâmbetul te ajută să treci mult mai repede peste dificultăţi”, a declarat Claudia Oprescu, preşedinta Asociaţiei DeVision.

„Lumea aleargă în toate direcţiile, ca să îşi facă sărbătorile frumoase, făcând exact contrariul. Se stresează pur şi simplu şi uită să zâmbească gândindu-se la cei dragi”, a spus Anca Râpeanu, directorul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

Peste 300 de mesaje au fost ascunse în cărţile de la toate filialele Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri