Zeci de români s-au îmbogățit la loto prin specularea orei de vară

Data actualizării: Data publicării:
loto

Efect neaşteptat al trecerii la ora de vară. Zeci de români s-au îmbogăţit peste noapte. Oamenii au jucat la loteria din Grecia printr-o agenţie din România. Reprezentanţii casei de pariuri susţin că jucătorii au profitat de o greşeală, pe site nu s-a actualizat ora, iar ei au putut depune bilete după ce extragerea avusese deja loc, relatează Digi24.

Zeci de români din mai multe judeţe - Gorj, Timiş şi Sibiu - au luat potul cel mare la Loto Keno din Grecia. Cei mai mulţi dintre ei, peste 20, sunt din comuna Muşeteşti-Gorj.

Câștigător: Am ştiut... nu toate numerele, că nu aveam cum să ştim toate numerele, dar am băgat şi noi acolo şi am văzut că am câştigat şi după aia am băgat toţi, unul după altul.

Reporter: Şi cât aţi câştigat?

Câștigător: Păi, am câştigat... Arată în maşinuţa respectivă acolo că trebuie să se plătească nouă miliarde (lei vechi, n.red.).

Reporter: Nouă miliarde numai dumneavoastră?

Câștigător: Nu numai eu, cam vreo 7, 8, 10 persoane suntem.

În timp ce oamenii spun că au avut un noroc chior, reprezentanţii casei de pariuri au o altă variantă. Ei spun că la mijloc este o fraudă pentru că sistemul nu s-a actualizat la ora de vară. Pariorii ar fi văzut numerele pe site-urile din Grecia și s-au grăbit să joace.

„Sâmbăta spre duminică, dat fiind că ora s-a dat înainte, site-ul oficial al Loteriei Naționale a Greciei a actualizat rezultatele, iar site-ul casei de pariuri nu a actualizat rezultatele, pe internet apăreau rezultatele cu o oră înaintea tragerilor”, spune Lucian Pistol, administrator casă de pariuri Gorj .

Casiera a apucat să le plătească jucătorilor o parte din bani - în jur de 20.000 de lei. Acum, reprezentanţii casei de pariuri vor să facă plângere la poliţie.

„Pe fiecare aparat de joc este un set de reguli pe care clienții le pot vedea, acolo unde scrie că dacă pariul este făcut după ora reală de extragere este considerat nul”, relatează Carla Tănasie, reporter Digi24.

Jucătorii spun că vor apela şi ei la instanţă ca să-şi primească toţi banii.

Câştigător: 570 de milioane (lei vechi, n.red.).

Reporter: Doar dumneavoastră?

Câştigător: Da. Am pariat nişte numere, au ieşit numerele, ne-a dat bon de plată şi nu vor să ne dea banii.

Primarul comunei unde oamenii s-au îmbogăţit peste noapte e încântat.

„După câte spun cetățenii suntem o comună de multimilionari. Cred că o să-și plătească taxele și impozitele mai repede”, declară Cosmin Băban, primarul comunei Muşeteşti.

Deocamdată cazul nu a intrat în atenţia poliţiştilor.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri