Zile de profit pentru fabricile de steaguri

Data publicării:
Untitled

"La acest război noi facem panglicile tricolore, care pot avea o lăţime de la trei milimetri, până 260 de milimetri," spune Anca Filip, director de producţie.

Singura fabrică din Braşov care produce drapele, panglici sau fanioane tricolore nu se plânge de lipsă de activitate. Când se apropie însă Ziua Naţională, muncitorii pierd şirul comenzilor.

Reporter: "Al câtelea este pe ziua de astăzi, vă mai amintiţi?”

Gabriela Oancea, confecţioner: „Nu mai ştiu, am făcut foarte multe pe ziua de azi.”

Luna aceasta, cifra de afaceri adusă de tot ce înseamnă tricolor a crescut cu 160% faţă de o lună obişnuită la fabrica din Braşov. Preţul unei steag de peste un metru pleacă de la 22 de lei.

"Zeci de mii, poate chiar şi sute de mii de obiecte tricolor, de toate lăţimile. De la cel mai îngust, de trei milimetri, până la 260, cel mai mare, care se foloseşte la steguleţe," spune Mirela Dragomir, şef secţie finisaje.

La foc automat lucrează şi un mic atelier de la Oradea. Angajatele au avut de croit peste cinci mii de drapele şi fanioane tricolore. Multe comenzi au venit de la români plecaţi în străinătate care vor să întâmpine 1 Decembrie cu steagul arborat. O familie stabilită în Germania a comandat un tricolor de 25 de metri pătraţi pentru care a plătit 300 de euro.

"Am avut foarte multe comenzi, chiar neaşteptat de multe," spune Alexandrina Chelu, administratorul atelierului.”

Reporter: "Cum aţi lucrat acum în ultimele zile?”

Administratorul atelierului: “În ultimele zile intens, chiar şi noaptea.”

Însă nu dimensiunea conteză, ci bucuria de a vedea cum flutură drapelul.

"Vreau să-l pun acolo în geam, să vadă că-s român adevărat," spune un bărbat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri