Zonele în care nu mai găsiţi apartamente noi la vânzare

Data publicării:
imobiliare

2016 va fi un an-record în imobiliare. 30.000 de locuinţe vor fi date în folosinţă însă mai bine de 40% dintre ele sunt în Bucureşti şi-n împrejurimi.

O analiză a consultanţilor de la Coldwell Banker arată că livrările din Capitală au fost cu o cincime mai mari faţă de anul trecut, semn că deşi oraşul e nucleul pieţei imobiliare româneşti încă găseşte loc de creştere. Se construieşte mult şi pentru toate buzunarele. Peste 50% din proiecte sunt pe segmentul de intrare, 40% pentru clasa de mijloc şi restul, de vârf. Totuşi doar 7 din 10 apartamente date în folosinţă în acest an îşi vor găsi proprietar imediat, pentru celelalte estimându-se o perioadă de 6-9 luni până să fie vândute.

La Cluj şi Braşov lucrurile stau diferit. Acolo rata de absorbţie e uriaşă, de peste 90%, iar foarte puţine apartamente noi stau ceva mai mult pe piaţă. La nivel naţional, datele oficiale arată că numărul tranzacţiilor imobiliare a crescut în primele 9 luni cu aproape 9 procente comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri