Şoferii vor avea informaţii actualizate zilnic privind preţul benzinei

Data publicării:
alimentare carburant pompa de benzina shutterstock_319587125

După ce Guvernul a majorat preţul carburanţilor prin introducerea supraaccizei, autoritatea de concurenţă încearcă să-i determine pe benzinari să ieftinească benzina şi motorina. Comparatorul de preţuri va fi introdus la jumătatea anului viitor, iar şoferii vor avea informaţii actualizate zilnic.

După ce a introdus un comparator de preţuri pentru alimentele vândute în mai multe lanţuri de hipermarketuri, Consiliul Concurenţei vrea să facă acelaşi lucru pentru carburanţi. De data aceasta va modifica legea pentru a putea obliga companiile petroliere să livreze informaţiile, iar comparatorul va aduna date de la aproximativ 1500 de benzinării din toată ţara. Iată care vor fi efectele:

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „E mai uşor pentru conducătorii auto să afle care staţie are preţurile mai mici şi atunci ei se vor orienta către acelea. Scăderea numărului de clienţi la staţia cu preţurile mai mari le va forţa pe acestea să reducă preţul ca să poată fi atractive. (...) Pe termen mediu ne aşteptăm să vedem o scădere a preţurilor la combustibil, deci o convergenţă a preţurilor spre preţurile mai joase”.

Cel mai probabil, staţiile particulare, care nu aparţin de un lanţ comercial, nu vor fi obligate să furnizeze informaţii despre preţurile afişate, spun reprezentanţii autorităţii de concurenţă. În acest moment sunt diferite site-uri care publică informaţii despre preţurile de la pompă, iar ca să nu fie eliminate de pe piaţă odată cu apariţia comparatorului de preţuri, Consiliul Concurenţei vrea să le permită acestora să preia gratuit informaţiile publicate de autorităţi.

FOTO: Shutterstock

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri