Tăriceanu: Nu am văzut nicio scumpire la carburant. Slavă Domnului, nu am nici credite

Data actualizării: Data publicării:
170614_CONFERINTA_DRAGNEA_TARICEANU_03_INQUAM_Photos_George_Calin

Al doilea om în stat spune că n-a văzut nicio scumpire la carburanţi, în urma reintroducerii supraaccizei. Călin Popescu Tăriceanu insistă că e vorba doar de diferenţe de preţ între benzinării, deşi nu mai departe de ieri, toţi şoferii au observat la pompă că atât benzina, cât şi motorina au sărit de 5 lei pe litru. Preşedintele Senatului a fost întrebat şi de evoluţia indicelui ROBOR, care va determina creşterea ratelor la împrumuturile în lei. Prima reacţie a lui Călin Popescu Tăriceanu - "Nu am credite, slavă Domnului!". A adăugat apoi că îi înţelege foarte pe cei care au de plătit rate băncii, lună de lună.

Reporter: Aţi discutat în Coaliţie despre valul de scumpiri după acciza la carburant pentru că INS-ul a spus astăzi că urmează un val de scumpiri în mai multe luni?

Călin Popescu Tăriceanu: INS a spus că urmează, dar eu nu am văzut nicio scumpire la carburant . Ştiu că s-au întâmplat majorări sau micşorări de preţ.

Aveţi maşină? Sunt diferenţe foarte mari care pot să meargă până la 10%. Nu între preţurile practicate de anumite reţele de distribuţie şi între staţiile de benzină care sunt în Bucureşti, în afara oraşului.

Nu îmi daţi exemple. Eu nu pot să verific ce spuneţi. Mergeţi în Bucureşti şi o să vedeţi că sunt preţuri diferite. Mergeţi la staţiile din afara Bucureştiului şi o să vedeţi că sunt preţuri diferite.

Eu am călătorit în toată ţara şi am văzut preţurile diferite.

Reporter: Şi aş rămâne un pic în sfera economică, aveţi credite în lei domnule preşedinte?

Călin Popescu Tăriceanu: Poftiţi?

Reporter: Aveţi credite în lei?

Călin Popescu Tăriceanu: Eu, ca persoană fizică nu am credite, Slavă Domnului. Vă spun că în viaţa mea, ca întreprinzător am avut multe nopţi de nesomn pentru că am angajat cu bunurile proprii creditele pe care le-a luat societatea mea şi nu e simplu, că poţi rămâne fără casă, fără nimic. Empatizez cu cei care au credite şi îi înţeleg foarte bine.

FOTO: INQUAM OHOTOS - George Călin

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri