Tarom, din nou probleme tehnice la aeronave

Data actualizării: Data publicării:
tarom

Două zboruri ale operatorului național de la Iași au avut probleme tehnice, fapt pentru care zborurile au întârziat peste trei ore. Problema tehnică este a zecea din o serie survenită numai în această lună.

Compania TAROM informează că astăzi, 29 august 2017, din cauza unor probleme tehnice apărute la două aeronave, următoarele curse vor avea întârzieri de aproximativ 3 ore și 30 de minute. Este vorba de cursele ROT 157/8 Iaşi – Tel Aviv – Iasi și ROT 395/6 Iaşi – Luton - Iaşi;

Pasagerilor li se va asigura asistenţã la sol conform Regulamentului EC 261/2004, potrivit unui anunț de presă al companiei.

Aceasta este a zecea problemă tehnică în ultima lună.

- 27 august - zborul de la București spre Viena a avut o întâziere de aproximativ patru ore din cauza unei probleme apărute la aeronava de tip B737-300.

- 25 august, zborurile întârziate de la București spre Timisoara si Belgrad. "Evenimente de natura tehnica survenite inopinat", a informat compania. 

-21 august, cursa Timișoara-București, întârziere de șase ore, probleme apărute la aeronava ATR.

-14 august, zborul București – Belgrad, întârziere din cauza verificărilor făcute la radarul meteo.

-10 august, zboruri anulate Paris-București și București-Bruxelles din cauza nesiguranței privitoarte la funcționarea unui sistem de automatizare al zborului.

-8 august, decolare întârziată a unei aeronave pe ruta Timișoara- București din cauza indicațiilor neuzuale ale unui senzor de temperatură.

- 7 august, o aeronavă de tip ATR 42, pe ruta Salonic – București nu a mai decolat din cauza unor disuncționalități. Pasagerii au fost preluați de altă aeronavă.

- 4 august, zbor întârziat cu două rute pe ruta București Praga din cauza unor indicații anormale ale unui senzor.

- 3 august, întârzieri ale zborurilor Paris- București și București -Bruxelles din cauza unor verificări tehnice suplimentare.

O flotă veche

În pofida achiziționării recente a două aeronave, flota Tarom rămâne una veche. Aceasta este mai nouă decât cea a Blue Air, însă mai veche comparativ cu cea a low-costurilor prezente la București Wizz Air si Ryanair.

Potrivit siteului de profil Aeronews.ro, vârsta medie a flotei Blue Air este 22,4 ani. Comparativ, flota TAROM are o vârstă medie de 16,8 ani, în timp ce flotele Wizz Air si Ryanair – competitori direcți, au o vârstă medie de 4,4 ani, respectiv 6,6 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri