Teodor Meleşcanu se întâlneşte cu ambasadorul Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
teodor melescanu, la impartial

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, îl va primi, luni, la sediul MAE, pe ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valeri Kuzmin, informează News.ro.

teodor melescanu, la impartial

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a acordat, recent, un interviu cotidianului „Adevărul“, în care a catalogat drept „problemă minoră“ încercarea Guvernului Grindeanu de a modifica Codurile penale.

„Sper că societatea românească va fi suficient de matură să iasă din impasul creat de această problemă minoră de a declara sau nu o amnistie. În ţara noastră au fost două momente când preşedintele Putin a dezincriminat câteva fapte penale cu caracter minor. Au fost mai mult infracţiuni cu caracter economic. Sper că aceste discuţii publice să nu împiedice Guvernul să continue relaţiile şi proiectele economice“, a afirmat Valeri Kuzmin.

Ambasadorul a mai afirmat că Guvernul Cioloş „nu făcea nimic” deoarece avea un mandat limitat.

„Primele cinci luni de când am sosit aici le-am dedicat aşteptării rezultatelor alegerilor, care ar fi trebuit să aducă un guvern cu mai multă stabilitate. Nu e doar impresia mea când spun că mulţi dintre colegii mei din corpul diplomatic susţineau acelaşi lucru ca şi mine: fostul guvern nu făcea nimic. Nu neapărat din rea-voinţă, dar pentru că avea un mandat limitat. Era aproape imposibil să menţinem contacte şi să avansăm pe orice palier de cooperare“, a precizat ambasadorul Valeri Kuzmin. 

Citiți și: Ambasadorul Rusiei, atitudine agresivă în interviul pentru Digi24

Ministrul Teodor Meleşcanu mai are programate, luni, întâlniri cu ambasadorul Regatului Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg, şi cu ambasadorul Republicii Lituania, Arvydas Pocius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri