Țigări de contrabandă de 2,5 milioane de lei, aduse în țară cu iahtul

Data actualizării: Data publicării:
nava

Aproximativ 250.000 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de 2,5 milioane de lei, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii Biroului Vamal Constanţa Sud la bordul unui iaht, pavilion Slovenia, aflat în Marea Neagră. Pe ambarcaţiune se aflau trei bărbaţi din Ucraina şi unul din Republica Moldova, ambarcaţiunea fiind adusă ulterior în Portul Mangalia unde au avut loc verificările, scrie News.ro.

În urma informaţiilor furnizate de Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări pe Marea Neagră.

Astfel, navele MAI 2113 şi MAI 3008, aparţinând Grupului de Nave Constanţa, respectiv Mangalia au identificat, la aproximativ 14 mile marine est Shabla, ambarcaţiunea "Ramona", sub pavilion Slovenia, pe care au supravegheat-o până la intrarea în Portul Mangalia.

Echipajul navei era format din patru bărbaţi, trei din Ucraina şi unul din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 37 şi 53 de ani.

O echipă comună de control, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Serviciul C.M.I.I.T şi Grupului de Nave Mangalia împreună cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, reprezentanţi ai Căpităniei Portului Mangalia şi ANAF, a efectuat controlul specific asupra ambarcaţiunii.

În urma verificărilor efectuate asupra iahtului, au fost descoperite 250.000 de pachete cu ţigări marca Toros 2005, de provenienţă Duty Free. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 2,5 milioane de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată. Cercetările sunt continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri