Tismăneanu îi consideră pe Ponta și Tăriceanu căpușe, iar Ponta îi răspunde că este un alt comunist, securist al PNL

Data publicării:
ponta&tariceanu

Politologul Vladimir Tismăneanu i-a atacat pe foștii premieri Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu în termeni duri, asociindu-i cu personaje negative din literatura interbelică, în vreme Victor Ponta îl acuză că este nomenclaturist comunist în căutare de posturi guvernamentale pe listele PNL.

ponta&tariceanu

''Așa arată nomenclatura, cu mutre de ciocoi si rânjete de arendași. Cu metehne de Gore Pirgu (personaj care portretizează în Craii de Curtea Veche, de Mateiu Caragiale, coruptul mahalalelor interbelice – n.r) și suflete de Stănică Rațiu (simbolul arivistului din Enigma Otiliei de George Călinescu – n.r.)'', scrie Tismăneanu.

''Ciocoiul Tăriceanu nu stă la coadă precum muritorii de rând, el s-a nascut cu stea in frunte, este predestinat să se jertfească pe altarul interesului național. Nu vremelnic, nu sporadic, ci zi de zi și ceas de ceas'', spune Tismăneanu referindu-se la gestul liderului ALDE de a-și schimba pertmisul de conducere trecând peste o coadă de peste 1000 de persoane.

Despre Victor Ponta, politologul român afirmă că este ''logoreic incurabil si mitoman iremediabil, arendașul Ponta se crede biruitor și atunci când este irevocabil infrânt. Sunt impertinenți, impenitenți, batjocoritori si trufași. Le lipsește cu desăvarșire noțiunea de bine public. La drept vorbind, sunt doar nominal cetățeni. In realitate, sunt căpușe!''

''Ce frumos , ce eleganță, ce verb superior, câtă educație si erudiție la Domnul Profesor Tismăneanu???!'', a răspuns, la rândul său, Victor Ponta, tot pe facebook.

"Intelectualii lui Băsescu" încearcă în fiecare zi să își depășească Stăpânul - "căpușe, impertinenti, mutre de ciocoi si rânjete...." ( vezi stimate Domnule Profesor Tismăneanu că am pus ghilimele?)/ Ba chiar distinsul Domn Tismăneanu ne acuză că suntem "Nomenclatura" ( el știe cred cel mai bine ce mai înseamnă și asta!!!). În curând o să putem spune fără să greșim că Băsescu este "intelectualul lui Tismăneanu" ( și nu doar el)!

După această dovadă de eleganță, competență și superioritate știu ce urmează pentru distinsul domn Tismăneanu- o să prindă un post de ministru în Guvernul Tehnocrat ( că doar injură bine) și de deputat pe listele PNL ( că la câți foști comuniști și securiști sunt la PNL mai merge unu'???)!

Dar serios - aceștia sunt oamenii care ne spun mereu la alegeri pe cine "să nu votăm" și să alegem mereu răul mai mic !!! Și ne mai mirăm că România este așa cum este ?!?'', a mai spus fostul premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri