Tolo.ro: Oprescu, șeful din umbră al Spitalului Universitar

Data actualizării: Data publicării:
oprescu arestat - agerpres_7982632
Foto: Agerpres

O nouă anchetă publicată pe Tolo.ro și gsp.ro scoate la iveală modul dubios prin care mulți apropiați ai fostului primar Sorin Oprescu ajung în funcții de conducere la Spitalul Universitar, din Capitală, unitate unde profesează acesta și unde partenera sa de viață, Adriana Nica, a fost numită manager, fără concurs, de actualul ministru al Sănătății, Florian Bodog.

oprescu arestat - agerpres_7982632
Foto: Agerpres

Jurnaliștii gsp.ro au stat de vorbă cu mai mulți medici din spitalul Universitar care au atras atenția încă de la numirea ca manager al partenerei lui Oprescu, în februarie 2017, că „acesta e doar începutul”. Și se pare că nu s-au înșelat. Conform acestora, în ultima lună au avut loc angajări ale unor persoane apropiate de Sorin Oprescu, oameni cu care acesta a colaborat pe vremea când era șeful spitalului sau când era primar general al Capitalei.

„Oamenii primarului au fost numiți directori și șefi tot fără concurs, ca și iubita lui”, povestesc doctorii. „De fapt, Sorin Oprescu nu doar că e șeful unei secții de spital aici, la noi, ci conduce din umbră tot spitalul!”, adaugă aceștia.

adriana nica

Angajările fără concurs de la „Universitar”, după ce Adriana Nica (foto sus) a fost numită manager:

  • Bogdan Hreapcă, „amic al lui Mircea Oprescu, fiul primarului”, a fost angajat ca șef la Achiziții. Acesta confirmă: „Am fost numit pentru 6 luni șef serviciu Achiziții în spital”. Hreapcă spune că a mers la managerul spitalului (Adriana Nica – n.red) și și-a „căutat de lucru”. Declară că o cunoștea și știa că este partenera de viață a lui Oprescu, dar susține că acest lucru nu are legătură cu angajarea sa. A lucrat în Primaria Capitalei sub comanda fostului edil ca șef la Investiții. A coordonat construirea Stadionului Național care a ajuns în final să coste dublu față de contractul inițial.
  • Luminița Zamrii, angajată director de Îngrijiri la Spitalul Universitar de Urgență. Vine de la clinica „Academica”, unitată medicală deținută de familia lui Sorin Oprescu.
  • Dorin Ionescu, fost director medical de pe vremea lui Oprescu, a revenit acum pe aceeași funcție, angajat, de asemenea, de Adriana Nica.
  • Cristian-Mircea Tamazlicaru, instalat șef la Tehnic și Investiții. În perioada în care Oprescu era primar general, Tamazlicaru lucra la Spitalul Universitar dar și la ASSMB, autoritatea fondată de primar ca să aibă în grijă cele 19 spitale de sub administrarea sa.

Șeful Consiliului de administrație de la Universitar este Florian Popa, o altă persoană foarte apropiată lui Oprescu. Despre cei doi, un fost angajat din ministerul Sănătății spune că „Popa-Oprescu este Binomul din medicina românească”. Numele acestuia a fost vehiculat în perioada formării Guvernului Grindeanu ca posibil ministru al Sănătății. A devenit „doar” consilier personal al ministrului Bodog.

Conform unor surse din cadrul spitalului, o altă persoană se pregătește să intre în „famiglia” Universitarului. Este vorba de Adrian Stănescu, fostul șef de cabinet de la PMB al lui Sorin Oprescu.

Potrivit tolo.ro, Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar și partenera de viață a lui Sorin Oprescu, nu a putut fi contactată pentru declarații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri