Tu ce vrei să schimbi în România? Ismail Ghiulfer: Ne trebuie o legislaţie europeană şi sanţiuni concrete

Data publicării:
ismail ghiulfer diasporeza

Pe 11 decembrie românii aleg senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani. Până atunci, Digi24 vrea să ştie ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Ce ai schimba în România? Acestea sunt întrebările la care căutăm răspunsuri.

Sondajele europene arată ca doar o treime dintre români au încredere în justiţie, în vreme ce anul trecut proporţia era de aproape jumătate. Este cea mai mare scădere înregistrată de o instituţie, în Uniunea Europeană, într-un timp atât de scurt.

Ismail Ghiulfer, avocat: „Ce mă nemulţumeşte la acest moment în România este că litigiile încă durează foarte mult pe rolul instanţelor. Şi nu neapărat o tergiversare din cauza magistraţilor sau a justiţiabililor, cât se ajunge la o tergiversare din cauza sistemului în care suntem prinşi cu toţii. Insuficienţa sistemului este datorată insuficienţei sălilor de judecată, insuficienţei magistraţilor, personalului auxiliar şi mai ales nearmonizarea legislaţiei noastre la legislaţia europeană. Pot dura ani în care o parte civilă ajunge să fie despăgubită într-un dosar penal sau pot dura ani în care se ajunge la partajarea unui imobil la dezbaterea unei succesiuni şi acest lucru se reflectă în mod inevitabil în viaţa justiţiabililor. În primul rând cred că ar trebui ca să fie mărit numărul magistraţilor, numărul personalului auxiliar pentru că personalul auxiliar este depăşit de situaţie în aceste momente. Şi am văzut şi noi că aceştia s-au revoltat, au făcut greve şi aşa mai departe. Iar după aceea trebuie, cred, mărit numărul sălilor de judecată. Ori, cel puţin, capacitatea acestora la nivel local şi judeţean. Armonizarea întregii legislaţii interne în raport de Europa şi probabil, din păcate pentru noi, stabilirea unor sancţiuni mult mai concrete şi mai degrabă aplicabile pentru orice încălcare de orice natură, civilă, penală sau contravenţională. Ca să modernizăm România cred că ar trebui să fim mult mai aproape de Europa şi cu sufletul şi cu legislaţia.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri