Un mort și șapte răniți | Un șofer a intrat cu maşina într-un grup de oameni de la o fabrică

Data actualizării: Data publicării:
news alert 112 smurd

O persoană a murit şi alte șase au fost rănite, joi dimineaţă, după ce un bărbat în vârstă de 22 de ani a intrat cu maşina într-un grup de oameni aflaţi în curtea unei societăţi comerciale din comuna argeşeană Bascov. Şoferul vinovat este coleg cu răniţii, poliţiştii făcând cercetări pentru a stabili motivele pentru care bărbatul a făcut acest gest: teribilism sau act intenționat?

accident pitesti

ACTUALIZARE 17.55. Martorii accidentului spun că șoferul mergea cu 80 de kilometri la oră.

ACTUALIZARE 13:00  Un mort şi şapte răniţi - e bilanţul accidentului cumplit care a avut loc, dimineaţă, lângă Piteşti, în curtea unei fabrici, informează Digi24. Un şofer, angajat în uzină, a intrat cu maşina în grupul de oameni. Nu intenţionat, după cum le-a spus poliţiştilor tânărul de 22 de ani, care şi-a recunoscut vina. Venise să aducă un colet unei colege, apoi a vrut să facă niște drifturi. Totul a luat însă o întorsătură tragică.

Femeia care a murit, de cetăţenie sârbă, avea 28 de ani. 

ACTUALIZARE 12:10 Sunt cinci persoane cu leziuni, transportate la spital, iar cel puțin opt persoane au primit îngrijiri la fața locului, după ce au suferit atacuri de panică.

ACTUALIZARE 12:00 Potrivit Digi24, tânărul este extrem de afectat și a plâns în fața polițiștilor. Se pare, totuși, că gestul nu a fost intenționat, ci ar fi vorba despre lipsa de experiență în a șofat și stăpânirea unei mașini. Mașina nu era nouă, iar tânărul se pare că a vrut să facă drifturi ca să impresioneze nişte tinere, a pierdut controlul volanului şi a intrat în mulţime.

Primul apel la 112 a venit în jurul orei 9:30.

ACTUALIZARE 11:40 Șoferul este audiat la această oră de polițiști. Are dosar penal pentru omor din culpă și pentru vătămare din culpă. Dacă se va dovedi că gestul a fost intenționat, încadrarea va fi schimbată.

Sunt informații că tânărul ar fi fost concediat în această dimineață de la societatea comercială respectivă. Ar fi luat mașina BMW din parcare și ar fi intrat în curte, trecând de un gard și îndreptându-se către o zonă de mese, unde mai mulți angajați mâncau. 

Femeia care a murit are cetățenie sârbă. De asemenea, trei dintre răniți sunt de cetățenie sârbă. Ei veniseră la fabrică pentru un stagiu de formare profesională.

Potrivit SMURD, șapte persoane ar fi rănite în total.

Fabrica respectivă, de componente auto, este privată și este situată în zona de centură a municipiului Pitești.

Prefectul județului. Emilian Dragnea, a declarat la Digi24 că din primele informații, se pare că este vorba despre o acțiune teribilistă a unui tânăr aflat la volanul unei mașini de putere. „Nu avem o certitudine”, a subliniat prefectul.

 


 

Accidentul a avut loc în curtea unei societăţi comerciale din comuna Bascov, în momentul în care mai mulţi angajaţi ai firmei se aflau în curtea unităţii, în pauză de masă.

Şoferul a ieşit dintr-o parcare, a accelerat foarte tare şi a intrat în plin cu maşina în grupul de oameni. 

În urma impactului, o femeie a murit şi alte cinci persoane au fost rănite.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş au declarat că la faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe, trei dintre răniţi fiind preluaţi de echipaje SMURD, iar doi de salvări ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Răniţii sunt conştienţi şi au diverse leziuni, fiind transportaţi la spital.

De asemenea, mai multe femei au făcut atacuri de panică, primiri îngrijiri medicale la faţa locului.

Bărbatul care a intrat cu maşina în grupul de oameni are 22 de ani şi este coleg cu cei răniţi.

Poliţiştii se află la faţa locului pentru a vedea ce s-a întâmplat, fiind luată în calcul şi varianta ca bărbatul să fi intrat intenţionat în colegii săi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri