Un preot băut a accidentat mortal un bărbat şi a fugit de la locul faptei

Data actualizării: Data publicării:
masina politie, ideal pentru accidente
Foto: Politia Română

Dănuţ Hohotă, un preot din comuna gălăţeană Schela, a fost reținut de polițiști după ce a accidentat mortal duminică seara un bărbat și a părăsit locul accidentului. Poliţiştii au stabilit că preotul avea o alcoolemie de 1,34 miligrame alcool în aerul pur expirat.

Preotul în vârstă de 44 de ani a lovit mortal cu maşina un bărbat de 49 de ani care se deplasa pe marginea unui drum din localitate, apoi a fugit de la locul accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, Crina Dragu, a declarat, luni, că un accident mortal a avut loc duminică seară pe raza comunei Schela. 

"Un bărbat, de 49 de ani, din Schela, în timp ce se deplasa pe partea dreaptă a drumului DJ 251 K, a fost accidentat mortal de un autoturism. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, dar poliţiştii l-au identificat, fiind vorba despre un bărbat de 44, din comuna Schela. Testat cu aparatul Dragger s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat", a declarat Crina Dragu, citat de News.ro.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul care a provocat accidentul este Dănuţ Hohotă, preot în comuna Schela, el fiind reţinut pentru 24 de ore.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunţat, luni, că preotul Dănuţ Hohotă a fost suspendat din funcţie. 

"(...) preotul în cauză este suspendat din funcţie pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autorităţile în drept, urmând ca după finalizarea acestora să fie luate măsurile ce se impun. Având în vedere situaţia creată, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii persoanei accidentate şi încredinţăm familia îndoliată de sprijinul spiritual şi material, precum şi de întreaga noastră compasiune, rugându-l pe Dumnezeu să ne apere pe toţi de astfel de grave încercări", arată Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri