Un refugiat sirian a fost bătut în Cluj, pentru că nu vorbea bine limba română

Data publicării:
refugiat
FOTO: Stiri de Cluj

Un refugiat sirian care lucrează în Cluj-Napoca ar fi fost agresat, la sfârșitul lunii trecute, de doi indivizi băuți, într-o shaormerie din oraș, relatează Știri de Cluj. Totul ar fi pornit de la faptul că bărbatul nu vorbea foarte bine limba română.

refugiat
FOTO: Stiri de Cluj

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 23 spre 24 septembrie. Doi bărbați au intrat în local și au început să îl ironizeze pe sirian. Acesta și-a dat seama că indivizii sunt băuți, așa că le-a spus să se ducă acasă.

”Era sâmbătă seara și au intrat doi băieți și au început să îl ia la mișto. Nu înțelegea exact tot ce le spunea și cei doi au continuat discuția spunându-i că nu înțelege și că să plece la el acasă. Angajatul le-a spus că nu pleacă acasă, pentru că aici este acasă pentru el. Unul a întins mâna și l-a lovit, iar angajatul a ieșit până afară pentru a chema agentul de securitate, iar atunci l-au lovit în continuare cei doi. Clienții erau speriați. Unul dintre agresori avea la el o sticlă de băutură”, a declarat un martor la incident.

Sirianul a făcut plângere în urma acestui incident, iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere au fost depuse drept probe.

Patronul restaurantului spune că preferă să lucreze cu angajați sirieni, întrucât aceștia sunt serioși și nu se dau înapoi de la muncă. În plus, aceștia au învățat limba română suficient de bine pentru a se înțelege cu clienții și nu le fac probleme patronului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri